maanantai, 23 syyskuun

Kaupunki sanoo tiedotteessaan, että hakkuualueella on tehty useita maastotarkastuksia keväällä 2024.

Yle uutisoi eilen poliisin tutkivan mahdollista luonnonsuojelurikosta Äänekosken kaupungin avohakatussa metsässä Sikopuron alueella Suolahdessa.

Keskisen Suomen liito-oravayhdistys ry:n puheenjohtaja Sami Yli-Karjanmaa kertoi, että hän on tehnyt rikosilmoituksen metsäyhtiö Stora Enson ja Äänekosken kaupungin avohakkuista.

Äänekosken kaupungin lähettämässä tiedotteessa kaupunki sanoo, että alueella on tehty useita maastotarkastuksia keväällä 2024 ennen hakkuita. Kaupungin mukaan näissä tarkastuksissa ei ole löytynyt merkkejä liito-oravasta.

Äänekosken kaupunki kertoo tiedotteessaan myös Keski-Suomen ely-keskuksen tehneen kesällä 2024 maastokatselmuksia hakkuiden jälkeen.

Keski-Suomen ely-keskuksen luontoyksikön johtaja Johanna Viljanen kertoi Ylelle, että alueella on tehty maastotarkastuksia ja niiden pohjalta johtopäätös, jonka mukaan liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkoja ei ole hakkuualueella, eikä sen välittömässä läheisyydessä heikennetty. Elyn tulkinnan mukaan luonnonsuojelulain määräyksiä ei olisi rikottu.

Äänekosken kaupungin mukaan poliisi ei ole ollut yhteydessä vielä asiasta.

Jaa.
Exit mobile version