maanantai, 21 lokakuun

Vaaliennusteita laativan 538-sivuston ennusteen mukaan Donald Trump valittaisiin presidentiksi 52 prosentin todennäköisyydellä.

Yhdysvaltain presidentinvaaleihin on vielä kolme viikkoa, mutta tuoreen vaaliennusteen valossa republikaanien Donald Trumpilla näyttää olevan aiempaa hieman paremmat mahdollisuudet nousta presidentiksi.

Asia selviää 538-sivuston vaaliennusteessa, ABC uutisoi.

Ennusteen mukaan mukaan Trump valitaan presidentiksi 52 prosentin todennäköisyydellä. Ennuste on laadittu tuoreimpien mielipidemittausten ja muiden vaaleihin vaikuttavien tekijöiden perusteella.

Lokakuun alussa Harrisin todennäköisyys voittaa Trump oli 538-sivuston ennusteen mukaan 58 prosenttia.

Lokakuun mielipidemittausten valossa demokraattien presidenttiehdokas Kamala Harris johtaa Trumpia edelleen.

Kannatuskyselyiden keskiarvon mukaan Harrisin kannatus oli 19. lokakuuta noin 48 prosentin luokka ja Trumpin 46 prosentin luokkaa.

Keskeisissä vaa’ankieliosavaltioissa Arizonassa, Georgiassa, Michiganissa, Nevadassa, Pohjois-Carolinassa, Pennsylvaniassa ja Wisconsinissa ehdokkaiden välillä on noin kahden prosenttiyksikön ero.

ABC kuvailee tämän vuoden presidentinvaaleja vuosisadan tasaisimmiksi.

Korjattu 20.10. klo 15.03: 538-sivusto ei ollut laatinut mielipidemittausta, jossa Trumpia äänestäisi 52 prosenttia amerikkalaisista vaan vaaliennusteen, jonka mukaan Trumpilla olisi 52 prosentin mahdollisuudet voittaa. Samoin Harrisilla oli kaksi viikkoa sitten 58 prosentin todennäköisyys voittaa vaalit, ei 58 prosentin johtoa mielipidemittauksissa.

Tarkennettu. 20.10. klo 15.54 Aiemmin jutusta saattoi virheellisesti syntyä käsitys, että Trump johtaisi vaaleja vaaliennusteen perusteella. Tarkennettu, että Harris johtaa kisaa edelleen kannatuskyselyiden mukaan, vaikka uusi vaaliennuste arvioi Trumpin voiton aiempaa todennäköisemmäksi.

Jaa.
Exit mobile version