lauantai, 21 syyskuun

Elokuun alkupuolella AC Oulun ja FC Interin välisessä jalkapallo-ottelussa huudettiin rasistinen kommentti. Poliisi tutkii asiaa kunnianloukkauksena.

Nuutti Ruokangas,

Eetu Ruonakoski

AC Oululla ei ole varmoja todisteita elokuisessa pelissä rasistisia huutoja esittäneen henkilöllisyydestä. Tämä vaikeuttaa poliisitutkintaa.

Veikkausliigan AC Oulu – FC Inter -välisessä jalkapallo-ottelussa huudettiin rasistinen kommentti Raatin stadionilla elokuun kymmenentenä päivänä. Ottelun tuomari Mohammad Al-Emara keskeytti ottelun huudon vuoksi. Al-Emaran mukaan huuto kohdistui häneen.

Poliisi tutkii tapausta kunnianloukkauksena. Poliisi on pyytänyt vihjeitä asiasta, sillä huutelijan henkilöllisyys ei ole myöskään poliisin tiedossa.

AC Oulun puheenjohtaja Tomi Kaismo kertoi Ylelle ottelua seuraavana päivänä, että huutelija oli tunnistettu. Myöhemmin seuran kerrottiin päättäneen, ettei rasistisia huutoja esittänyt pääse jatkossa AC Oulun kotiotteluihin.

AC Oulun toimitusjohtaja Jani Kotikangas kertoo nyt, että myöhemmissä selvityksissä on tullut esille, ettei seura pysty aukottomasti todistamaan, kuka rasistisia huutoja ottelussa esitti. Tämän myötä seuran asettamaa porttikieltoa ei ole pystytty pitämään voimassa.

– Ollaan tilanteessa, jossa on tämän henkilön sana meidän sanaamme vastaan.

Todisteita ei ole saatu riittävästi

Poliisi on ollut AC Ouluun yhteydessä ja kysynyt, onko heillä keinoa tunnistaa henkilöä. Kotikangas muistuttaa, että Suomessa ei ole käytössä katsojien henkilötunnistusta, kuten monissa Euroopan liigoissa, eikä stadionilla tallentavia kameroita, joilla olisi voitu kerätä riittävästi todisteita.

– Meillä on epäily tekijästä, mutta ei todisteita siitä. Sen takia tätä ei ole voitu viedä meidän toimestamme eteenpäin. Jos meille tulee myöhemmin jotain tietoon, varmasti kerromme poliisille, Kotikangas sanoo.

AC Oulu otti elokuun huutelutapauksen jälkeen käyttöön ilmiantopuhelimen, johon voi ilmoittaa mahdollisesta kiusaamisesta tai rasistisesta käytöksestä Raatin stadionilla.

Kotikangas toivoo, että kaikki tekisivät töitä sen eteen, että vastaavat tapaukset saataisiin kitkettyä.

– On todella valitettavaa, että tätä on tapahtunut meidän katsomossa, mutta vielä valitettavampaa on, että tätä tapahtuu ylipäätään missään.

Jaa.
Exit mobile version