maanantai, 20 toukokuun

Puoli seiskan Lloyd Libiso ja Ville Kilpeläinen valmistautuvat ensimmäiseen kansalliseen juoksupäivään lauantaina yhdessä vaikuttaja Aleksi Rantamaan kanssa.

Mentaalisavuke-nimellä tunnetuksi tullut media-alan yrittäjä Aleksi Rantamaa kertoo laittaneensa elämäntapansa uusiksi pari vuotta sitten. Samalla hän alkoi juosta.

– Röökit on poltettu ja ne ovat vaihtuneet aamupuuroon. Ja tossua toisen eteen, Rantamaa kuvailee Ylen lenkkijengille elämänmuutostaan.

Lauantaina 11. toukokuuta vietetään ensimmäistä Kansallista juoksupäivää. Puoli seitsemän -ohjelman juontaja Lloyd Libiso heitti viiden kilometrin haasteen toimittaja Ville Kilpeläiselle, jolle juokseminen on ennestään tuntematonta puuhaa.

Harjoittelu käynnistyi sauvakävelyllä, jonka saloihin kaksikkoa opasti niin ikään liikuntaharrastuksesta innostunut rokkari Pate Mustajärvi. Nyt oli aika ottaa ensimmäiset juoksuaskeleet yhdessä Aleksi Rantamaan kanssa.

Lenkin lomassa miehet ehtivät puhua aiemmasta rankastakin elämästä. Päihteet kuuluivat vahvasti myös raitistuneen Libison elämään.

– Meillä on molemmilla takana aika rankkoja aikoja, eikä ole itsestään selvää, että olemme tässä, Libiso toteaa Rantamaalle.

– Kun pohjamudissa pyörii useamman vuoden, hiljalleen muodostuu ajatus, että pitäisi mennä katsomaan, mitä sieltä pinnalta löytyy, Rantamaa lisää.

Terve elämä on tullut 30-vuotiaalle Rantamaalle tavaksi, ja siihen kuuluu myös liikunnasta nauttiminen.

– Kyllä orgaaninen hyvä olo on sitä, mitä suosittelen tavoittelemaan, Rantamaa naurahtaa.

Rantamaa on kertonut elämänmuutoksestaan myös Ylen Aleksi<30 – viime tipassa -ohjelmasarjassa.

Pidättele itseäsi

Lenkkijengin seuraavana etappina on selvitä lauantaina 11. toukokuuta viiden kilometrin juoksumatkasta. Kysyimme neuvoa olympiamaratoonari Harri Hänniseltä, joka on myös Kansallisen juoksupäivän tapahtumajohtaja.

Oli kyse sitten kokeneemmasta juoksijasta tai aloittelijasta, on matkaan lähdettävä maltilla.

– Juokse hitaalla vauhdilla suhteessa kuntoosi. Vaikka tuntuu, että voisit juosta kovempaa, pidä vauhti tasaisena. Pidättele itseäsi, Hänninen kehottaa.

Monella juoksun aloittaminen on omasta päätöksestä kiinni. Tarkan treenisuunnitelman tekeminen helpottaa ohjelmassa pysymistä.

Motivaattorina Hänninen pitäisi sitä, että juoksuharjoittelussa endorfiinit tulevat kehiin. Pelkkä käveleminen ei niitä välttämättä tuota.

– Juoksu on harrastusmuoto, johon sisältyy luustolle tärkeää iskukuormitusta, jota tarvitaan luuston pysymisessä hyvänä myös myöhemmällä iällä. Siksi se on loistava tapa pitää itsensä kunnossa pitkällä aikavälillä, Hänninen sanoo.

Jaa.
Exit mobile version