torstai, 4 heinäkuun

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden keskusteli viikonloppuna perheenjäsentensä kanssa presidenttikisasta vetäytymisestä. Amerikkalaismedian mukaan perhe kehotti häntä jatkamaan taistelua.

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin perhe kehottaa tätä jatkamaan taistelua presidenttikisassa, New York Times ja The Guardian uutisoivat.

Bidenin kerrotaan viettäneen viikonloppuna aikaa perheensä kanssa Camp Davidissa.

Bidenin lähellä olevat lähteet kertovat amerikkalaismedialle, että perhe kannusti Bidenia jatkamaan kisassa.

Erityisesti Bidenin vaimo Jill Biden ja Bidenin poika Hunter Biden uskovat, että istuva presidentti Biden on paras ehdokas Trumpin voittamiseksi ja kannustivat häntä jatkamaan taistelussa.

Amerikkalainen NBC kirjoitti, että vain Joe Bidenin vaimo Jill Biden voisi vakuuttaa Bidenin siitä, että tämän ei kannata jatkaa presidenttikisassa.

Myös New York Times, Axios ja Financial Times kirjoittivat viikonloppuna, että Jill Bidenin mielipide ratkaisee, jatkaako Biden kisassa.

Bidenin presidenttiehdokkuus puhuttaa Yhdysvalloissa

Viime viikolla demokraattien ehdokas Biden kohtasi republikaanien Donald Trumpin presidentinvaalien ensimmäisessä vaaliväittelyssä.

81-vuotiaan Bidenin esiintymistä kuvailtiin muiden muassa katastrofiksi.

Asiantuntijoiden mukaan Biden epäonnistui väittelyssä, ja häntä on kehotettu vetäytymään kisasta.

Bidenin kampanjatiimin mukaan Biden oli flunssassa ja siksi vaisumpi kuin tavallisesti.

Guardianin mukaan presidentin sukulaisten kerrottiin suhtautuvan kriittisesti siihen, miten Bidenin neuvonantajat olivat valmistaneet häntä vaaliväittelyyn.

Demokraattisessa puolueessa ei ole yksimielisyyttä siitä, pitäisikö Bidenin vetäytyä kisasta. Demokraateilla ei ole ehdokasta, joka olisi yhtä suosittu kuin Biden.

Bidenin täytyisi päättää itse pudottautua kisasta pois, jotta demokraatit voisivat asettaa ehdolle selkeämmän ja energisemmän ehdokkaan.

The New York Times kirjoitti lauantaina mielipidekirjoituksessaan, että Bidenin luovuttamisen vaaleissa olisi parasta, mitä hän voi maansa palvelemiseksi tehdä.

Vastaavia kirjoituksia on julkaistu amerikkalaismediassa myös Trumpista. Esimerkiksi Philadelphia Inquirer kirjoitti, että Trumpin tulisi luopua vaalitaistelusta palvellakseen maataan.

Jaa.
Exit mobile version