sunnuntai, 22 syyskuun

Ammattiopisto Gradian opiskelija leimattiin perättömästi kouluampujaksi Jyväskylässä. Oppilaitoksen valmiusryhmä kokoontuu perjantaina laatimaan kokonaiskuvan tapahtumista.

Perättömäksi osoittautunut ampumisuhka keskeytti Jyväskylän ammattiopisto Gradian Viitaniemen kampuksen koulutyön viime viikon torstaina.

Tulosaluejohtaja, rehtori Pirjo Kauhanen pahoittelee ammattiopiskelijan leimaamista sosiaalisessa mediassa aiheettomasti ampujaksi.

– On harmillista, että somessa kiersi monenlaisia huhuja, kuvia ja viestejä, joista harvat olivat totuudenmukaisia. Somen hallinta ei ole kenenkään käsissä, sanoo Kauhanen.

Hän pitää valitettavana, että yksittäinen nuori joutuu huhumyllyn keskiöön.

– Me voimme oppilaitoksena tietysti kasvattaa entistä vastuullisempia median ja somen käyttäjiä ja lisätä ymmärrystä siitä, mitä väärien kuvien ja viestien lähettäminen voi saada aikaiseksi.

Kauhanen haluaa selvittää perin pohjin, mitä torstaina tapahtui. Ammattiopiston valmiusryhmä kokoontuu perjantaina laatimaan kokonaiskuvan laajaan poliisioperaatioon johtaneesta päivästä. Maanantaina on vuorossa koko henkilöstön infotilaisuus.

”Suosittelen vahvasti turvasovellusta”

Viitaniemen kampuksella on useita koulurakennuksia, ja se tuo haasteita muun muassa viestintään poikkeustilanteissa. Kauhasen mukaan erilaisia tilanteita on harjoiteltu säännöllisesti.

– Siitä on ollut ainakin osittain hyötyä, mutta toki varautumissuunnitelmaa pitää päivittää ja katsoa, mitä tästä tapahtumasta on opittavaa.

Kauhanen korostaa myös oppilaiden ja opettajien yhteistä turvasovellusta, Secappia.

– Emme voi ketään velvoittaa sitä asentamaan puhelimeen, mutta suosittelemme vahvasti sen käyttöä.

Jaa.
Exit mobile version