maanantai, 20 toukokuun

Malmön Euroviisujen lähetyksissä Suomi nostetaan esiin poikkeuksellisen näkyvästi. Samalla Ruotsi korostaa olevansa viisujen mahtimaa, kirjoittaa viisutoimittaja Ville Vedenpää.

MALMÖ Suomi mainitaan tämän vuoden Euroviisujen lähetyksissä hämmentävän usein.

Heti tiistain ensimmäisen semifinaalin aluksi juontaja Petra Mede sanoi, ettei häntä pidä syyttää siitä, että viisut järjestetään jälleen kerran Ruotsissa, sillä hänkin äänesti viime vuonna Suomea.

Tämän illan toisessa semifinaalissa nähdään väliaikanumero, jossa kuvitellaan, miltä viisut olisivat näyttäneet, jos ne olisi järjestetty Suomessa. Lavalla nähdään muumeja, kansallispukuisia naisia ja miehiä saunavastat käsissään. Kaiken kruunaa Käärijä ja Cha cha cha.

Yhdessä kohtaa juontajat esittelevät fanituotteita sekä erikseen tuunattuja Windows95man-alushousuja.

Tämä on ruotsalaisten tapa hyvitellä Suomea viime vuoden kirvelevästä tappiosta.

Voitto ei silti tainnut olla Ruotsille kaikista makoisin, sillä Käärijä oli yleisön suosikki. Se on varmasti jäänyt kaihertamaan mieltä, kuinka Liverpoolissa yleisö huusi Cha cha chata ja Loreenin voitto otettiin vastaan laimeasti.

Ruotsalaisilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin pyytää Käärijä esiintymään Malmön viisulavalle. Suomen esille tuominen muuallakin lähetyksissä tuntuu mukavalta myötätunnon eleeltä, mutta samalla ruotsalaiset tekevät ovelasti selväksi sen, että he ovat parempia tässä pelissä.

Viisulähetyksissä nousee monta kertaa esiin se, että Ruotsi nousi voittojen määrässä ykköspaikalle Irlannin rinnalle. Ruotsalaisjuontajat pahoittelevat asiaa useaan otteeseen. Ah, kuinka ruotsalaista ja samalla ylimielistä.

Kaikki tietävät, että Ruotsi on viisujen mahtimaa. Taskussa on seitsemän voittoa ja menestystä tulee joka vuosi, sillä he tekevät tuomaristoa miellyttävää poppia.

Mielenkiintoista on se, että Ruotsi ei useinkaan ole yleisön suosikki. Esimerkiksi viime vuonna Loreen ei saanut mistään maasta täysiä pisteitä yleisöltä.

Ruotsilla on tähtäimessä nousta viisuvoittojen ykköseksi ohi Irlannin. Se ei tule kuitenkaan tapahtumaan tänä vuonna, sillä heitä edustavat norjalaiskaksoset Marcus & Martinus ovat vedonlyöntitilastoissa tällä hetkellä sijalla 12.

Pari pykälää ylempää löytyy Suomen Windows95man. Sori siitä.

Katso Windows95manin esitys ensimmäisestä semifinaalista:

Jaa.
Exit mobile version