maanantai, 8 heinäkuun

Ovensuukysely näyttää brittien panneen toiveensa muutoksesta Työväenpuolueeseen, kirjoittaa Ylen Lontoon-kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

Kirsi CrowleyBritannian-kirjeenvaihtaja

LONTOO Työväenpuolueen äänivyöry ovensuukyselyssä ei yllätä, mutta tieto sai varmasti monen britin tunnekuohun valtaan. Puolue saisi 410 paikkaa 650 jäsenen parlamentissa. Tämä on historiallinen tulos, todellinen ennätys.

Nämä vaalit ovat menneet syvälle brittien tunteisiin. 14 vuotta hallinneet konservatiivit onnistuivat romahduttamaan suosionsa pohjamutiin.

Ensin he juhlivat korona-aikana, kun kansa oli määrätty eristäytymään koteihinsa. Sen päälle tuli energiakriisi, ruoan ja asumisen hinnan nousu sekä brittien aarteen, julkisen terveydenhuollon rapakunto.

Unohtaa ei voi lyhytaikaista pääministeri Liz Trussia, joka romahdutti talouden pikavauhtia.

Ovensuukysely on vasta ennuste, vaikkakin luotettava. Niinpä lopullisia tuloksia täytyy jännittää aamuun saakka. Silti kyse kampanjan aikana ei ole ollut siitä, voittaako työväenpuolue vaalit vaan siitä, kuinka massiivinen sen äänimäärä on.

Työväenpuoluekaan ei ole vakuuttanut, mistä se löytää rahat Britannian korjaamiseen, mutta britit ovat panneet toivonsa puolueeseen.

Jaa.
Exit mobile version