perjantai, 17 toukokuun

Viisulavalla on nähty vähäpukeisia esiintyjiä aiemminkin. Tavallinen suomalainen perheenisä alushousuissa on kuitenkin yllättävän monelle liikaa, kirjoittaa Ylen viisutoimittaja Ville Vedenpää.

Ville Vedenpää

Windows95manin piti olla harmittoman hauska euroviisuedustaja. Toisin kävi. Hän on ristiriitaisin suomalaisesiintyjä vuosikausiin.

Ensiksi edustaja pohti lähteekö kisaamaan ollenkaan Israelin takia, sitten EBU linjasi Windows-logojen blurrauksesta ja viimeisimpänä jännitettiin nakupöksyjen kohtalosta.

Sunnuntaina Windows95man veti ensimmäiset harjoitukset Malmön viisuareenalla. Siellä testattiin EBUn sensoreilla, minkälaisilla ihonvärisillä alushousuilla Teemu Keisteri saa esiintyä. Nakuilu kun ei kaikissa maissa käy edes viitteellisesti. Mukana oli monet eri alushousuversiot, mutta niukimmat stringit menivät läpi.

Harjoitusten jälkeen viisuyhteisössä räjähti. Siellä ei puhuttu muusta kuin Suomen alushousuista.

Joidenkin mielestä Keisterin pöksyt olivat kuvottavinta ikinä, toisten mielestä rohkeinta koskaan. Somekommenteissa toiset fanit ovat pitäneet Keisterin keikistelyä halpana huumorina. Puolustajien mielestä pöksyjen kauhistelu on kaksinaismoralismia, sillä naiset saavat olla lavalla hyvinkin vähäpukeisina.

Keskustelun volyymi nakupöksyistä on ollut niin valtavaa, että kyse ei ole vain normaalista kuplinnasta viisuyhteisössä. Windows95manin pukeutuminen viisulavalla on ollut poikkeuksellisen iso syynäyksen aihe. En muista, koska viimeksi viisuedustajan pukeutumisesta olisi puhuttu näin paljon.

Mistä näin ärhäkkä keskustelu kertoo?

Tavallisia vartaloita ei ole totuttu näkemään vähäpukeisina

Me suomalaiset olemme saunakansana tottuneet alastomuuteen. Sen takia Windows95manin nakupöksyt eivät ole herättäneet täällä suuria tunteita. Muualla Euroopassa asia voi olla toisin.

Tämä tapaus toi kuitenkin yllättäen esiin sen, miten miehet ja naiset halutaan nähdä viihdeareenoilla. Jo vuosikausia naiset ovat esiintyneet Euroviisuissa minimalistisissa asuissa, mutta nyt kun tavallinen suomalainen mies on lavalla alushousuissa, se on pöyristyttävää.

Viime vuoden voittaja Loreen esiintyi ihonvärisessä asussa ja siitä ei tullut haloota. Kroatian humoristinen miesbändi Let 3 nähtiin myös alushousuissa, mutta sille vaan hymähdettiin.

Viisuesityksissä on nähty myös vähäpukeisia miehiä. Tänä vuonna Espanjan taustatanssija keikistelee pakarat paljaana, eikä kukaan sano siitä mitään.

Viisuissa nähdyt vähäpukeiset esiintyjät ovat useimmiten vartaloiltaan ihanteellisia. Mutta kun lavalle laitetaan perheenisä Espoosta, se on joillekin liikaa.

Instagram, ja some ylipäätään, on ajanut ajatteluamme enemmän siihen suuntaan, että kaiken pitää olla siloteltua ja viimeisteltyä. Kuvastossa näkyvät vain kauniit ja täydelliset. Tavalliset ihmiset puuttuvat. Ylimääräiset kilot ja karvat halutaan piilottaa.

Viime vuonna Käärijä esiintyi ylävartalo paljaana normaalikroppaisena jamppana. Windows95man jatkaa samaa linjaa.

Siitä olen ylpeä. Suomi vie eteenpäin miesten kehopositiivisuutta. No rules!

Katso Perjantai-dokkari No shame, Windows95man:

Jaa.
Exit mobile version