perjantai, 25 lokakuun

Henriksson puolustaa entistä erityisavustajaansa ja muistuttaa, ettei RKP tehnyt päätöstä yksin.

Hannele Amonoo,

Marcus Lillkvist

Europarlamentaarikko Anna-Maja Henrikssonin (r.) mukaan on sattumaa, että nikotiinipusseja valmistava tehdas sijaitsee hänen kotikaupungissaan.

Hän sanoo, että Suomessa on vain yksi nikotiinipusseja valmistava yritys ja se sattuu sijaitsemaan Pietarsaaressa. Henriksson muistuttaa, että kyse on kuitenkin poliittisesta neuvottelusta, jonka lopputuloksena neljä osapuolta sopi lisämauista.

RKP:n entinen puheenjohtaja puolustaa erityisavustajaansa, eikä ota syytä myöskään niskoilleen.

– En koe tehneeni mitään laitonta. Jos poliisi haluaa tutkia, olen tietysti avoin sille, Henriksson sanoo Yle Österbottenin haastattelussa.

Rikosilmoitus erityisavustajasta

Valo Swedenin toimitusjohtaja Timo Nurminen on tehnyt rikosilmoituksen Henrikssonin entisestä erityisavustajasta Anna Abrahamssonista.

Nurmisen mukaan erityisavustaja syyllistyy asemansa väärinkäyttöön, kun hän on suosinut viime kevään kehysriihessä pietarsaarelaista Habit Factorya. Helsingin Sanomat uutisoi asiasta viime viikolla.

Anna-Maja Henriksson pitää valitettavana, että Abrahamsson on vedetty juttuun mukaan. Henrikssonin mukaan erityisavustaja on aina toiminut Henrikssonin ohjeiden mukaan.

Uuden tupakkalain aikaisemmassa muodossa nikotiinipussien sallittujen makujen listalla oli kuusi makua. Nurminen pitää ongelmallisena, että Habit Factory valmistaa juuri näitä makuja. Hänen mukaansa Henriksson on siis vetänyt kotiinpäin.

Sittemmin nikotiinipussilaki on vedetty sellaisenaan pois valmistelusta. Korjatussa esityksessä olisi vain kaksi makua.

”Emme ole asiantuntijoita siinä, mitä makuja on”

Henrikssonin mukaan Valo Swedenin Timo Nurmisen olisi syytä suunnata pettymyksensä Abrahamssonin sijaan suuntaan, johon hän on todellisesti pettynyt eli sosiaali- ja terveysministeriöön.

– RKP on ollut se puolue, joka haluaa tehdä työtä harmaan talouden estämiseksi ja tuoda Suomeen lisää verotuloja. Se sai meidät haluamaan laajemman muotoilun, Henriksson sanoo.

RKP:n haluamassa versiossa olisi ollut enemmän aikuisten makuun sopivia nikotiinipusseja.

Julkisuudessa on spekuloitu myös sillä, että kuuden maun lista olisi tullut Habit Factorylta. Henrikssonin mukaan RKP on oppinut kyseisistä mauista tältä yritykseltä.

– Emme ole asiantuntijoita siinä, mitä makuja on. Eri yritykset ja ja organisaatiot ottavat meihin yhteyttä ja sitten neuvottelemme. Näin on tapahtunut myös tässä tapauksessa.

Artikkelin kääntämiseen on osittain käytetty tekoälyn apua. Alkuperäinen artikkeli on Yle Österbottenin toimittaja Marcus Lillkvistin kirjoittama: Anna-Maja Henriksson försvarar SFP:s agerande i nikotinpåshärvan – allt är ett stort sammanträffande

Jaa.
Exit mobile version