perjantai, 11 lokakuun

Koiriensa kanssa lenkillä ollut Anne Sailo kohtasi suden kesken aamulenkin. Myös koulun lähettyvillä Kirkkonummella tehtiin susihavainto.

Anna Horppu,

Ville Lappalainen,

Silja Viitala

Kirkkonummella tehtiin tänään perjantaina aamulla useampi havainto kunnan alueella liikkuneesta sudesta.

Kirkkonummen Pilvijärvellä asuva Anne Sailo oli kahden koiransa kanssa aamulenkillä puoli kahdeksan aikaan, kun samalle lenkkireitille eksyi susi.

Hän huomasi Pilvijärventiellä suden kääntyessään katsomaan, miksi toinen koirista oli jäänyt jumittamaan taakse.

– Kun käänsin pääni, järven puoleisella tienreunalla seisoi susi.

Sailo käänsi rintamasuuntansa siten, ettei seisoisi selkä sutta vasten. Hän päätti lähteä kävelemään koiriensa kanssa kohti kotia sen sijaan, että olisi jatkanut lenkkiään.

Koirat alkoivat haukkua ja hyökkäsivät sutta kohti. Tällöin susi väisti hieman taaksepäin, mutta tuli sitten taas lähemmäksi, muutaman metrin päähän koirista. Sailon arvion mukaan tilanne kesti noin kahdesta kolmeen minuuttia.

– Susi tuli todella rohkeasti monta kertaa lähemmäksi. Kolisuttelin flexinpäitä yhteen, huusin ja pidin meteliä. Pelkäsin, että susi käy koiriin käsiksi.

Sailon kävellessä kotia kohti hän huomasi, että takaa tuli auto. Susi lähti tieltä kohti läheistä metsää huomattuaan lähestyvän auton valot ja äänet. Sailon mukaan susi ei ärissyt, murissut tai näyttänyt hampaitaan kesken kohtaamisen.

– Se oli utelias, ikään kuin olisi etsinyt koirista laumakaveria itselleen.

Luonnonvarakeskuksen asiantuntija, emeritusprofessori Ilpo Kojola on nähnyt Sailon kuvaaman videon tilanteesta.

Hänen mielestään videolla on susi. Kojola kuvailee sutta honteloksi ja nuoreksi.

Koululaiset pidettiin sisätiloissa

Komisario Markus Ramstedt Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta vahvistaa, että aamulla on tehty havaintoja sudesta Kirkkonummen Kantvikin alueella. Googlen karttapalvelun mukaan Kantvikin koulun ja Pilvijärventien välissä on muutama kilometri.

Ramstedtin mukaan susi on liikkunut Kantvikin koulun läheisyydessä. Paikalla ollut poliisipartio pyysi koulun henkilökuntaa pitämään oppilaat sisätiloissa ensimmäisen välitunnin ajan.

– Havaintojen perusteella todettiin nopeasti, että susi on jatkanut matkaansa, joten lapsia ei ollut enää myöhemmin tarvetta pitää sisällä, Ramstedt sanoo.

Poliisi jatkaa tilanteen seuraamista yhdessä Suomen riistakeskuksen kanssa. Poliisi ei ole saanut aamun jälkeen uusia susihavaintoja. Poliisi uskoo, että sama susi on liikkunut Pilvijärveltä kohti Kantvikin aluetta.

– Suurella todennäköisyydellä kyseessä on sama yksilö.

Länsi-Uudellamaalla on tehty susihavaintoja aiemminkin. Syyskuun lopussa poliisi kertoi, että havaintojen määrä on kasvanut alueella.

Lokakuun lopussa poliisi antoi Kirkkonummella liikkuneesta sudesta lopettamismääräyksen, sillä sen ihmisarkuus oli alentunut merkittävästi eikä käyttäytyminen ollut lajityypillistä.

Jaa.
Exit mobile version