sunnuntai, 19 toukokuun

Annika Saarikko sanoi Ylen Politiikkaradion vaalitentissä, että vastustaa unionin yhteisvelkaa ja haluaa vähentää susikantaa Suomessa.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko vieraili tänään Ylen Politiikkaradion eurovaalitentissä. Tässä neljä tärkeää pointtia.

1. Ei yhteistyötä laitaoikeiston kanssa

Saarikko rajaa ulos mahdollisuuden tehdä yhteistyötä Euroopan laitaoikeiston kanssa EU:ssa. Hän kertoo, että Uudistuvan Euroopan ryhmä, johon keskusta EU-parlamentissa kuuluu, on ottanut yhteisen kannan, että laitaoikeistolaisten ryhmien kanssa ei tehdä yhteistyötä vaalien jälkeen.

– Tämä uudistuvan Euroopan ryhmittymän kanta on hyvin kriittinen sille, että Euroopan annettaisiin valua kohti laita- ja äärioikeistoa ja sitä kautta Eurooppaa hajottaviin voimiin, kenties myös venäläismielisiin voimiin.

Saarikko korostaa, että laitaoikeiston ulossulkeminen ei ole keskustan vastaus kansalliseen politiikkaan vaan se on Euroopan tason linjaus.

– On hyvä huomata, että kun puhumme näistä ryhmittymistä, ne ovat monenkirjavia. Esimerkiksi Venäjä-mielisyys, äärioikeistovoimat ovat niissä paljon lähempänä kuin joudumme täällä Suomessa kohtaamaan, eli vaarallisistakin ilmiöistä on kysymys, Saarikko sanoo.

Laitaoikeistona pidetään ID-ryhmää, jossa Suomesta perussuomalaiset olivat vielä vuosi sitten, sekä ECR-ryhmää, jossa perussuomalaiset ovat nyt.

2. Vastustaa yhteisvelkaa

Saarikko puhuu EU:n yhteisvelasta ja kriittiseen sävyyn.

– Ajatus siitä, että eurooppalaista yritystä ja elämää hengitettäisiin ylös vain julkisella veronmaksajien rahalla, on lähtökohdastaan jo vino, Saarikko sanoo.

Hänen mielestään koronan aikana yhteisellä velalla jaetut tuet eivät saa jäädä päälle.

– Korona-aikana tehty erityisjärjestely elvytysrahastosta, yhteisestä velasta, oli poikkeuksellinen ja ainutkertainen. Tätä me emme halua olla murtamassa ja kehittämässä EU:ta enemmän yhteisvastuun suuntaan, Saarikko toteaa.

3. Susikantaa pitää rajoittaa

Saarikon mielestä EU voisi päättää susien suojelustatuksen lieventämisestä.

– Susilla ei tarvitse määräänsä enempää pelotella, mutta tosiasiat pitää tunnustaa. Ne eivät kuulu ihmisten pihapiireihin ja me tarvitsemme ratkaisuja, joilla susikantaa voidaan kestävästi rajoittaa, Saarikko sanoo.

4. Ämpärikysymys koski Brysseliä

Politiikkaradion vaalitenteissä erikoisosiona on ämpärikysymys. Haastateltava saa poimia ämpäristä sattumanvaraisesti kysymyksen.

Mikä Brysselissä on parasta?

– Parasta Brysselissä on se kun päätös syntyy, mutta kaikkein parasta Brysselissä on ihmiset. Siellä on upea joukko suomalaisia tekemässä töitä, Saarikko vastaa.

Jaa.
Exit mobile version