sunnuntai, 19 toukokuun

Keskustan puheenjohtajakisan ulkopuolelle jättäytyi tänään Antti Kurvisen lisäksi myös puolueen varapuheenjohtaja Hilkka Kemppi.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ei lähde tavoittelemaan puolueen puheenjohtajuutta ensi kesäkuussa. Kurvinen kertoi asiasta tänään STT:lle.

Hänen mukaansa päätöksen taustalla vaikuttaa kokonaisharkinta.

– Harkinta oli todella vaikea. Tämä on aina kokonaisuus, iso päätös, mutta se tuntuu nyt oikealta, Kurvinen kertoo Ylelle.

Kurvinen ei ole ehdolla myöskään keskustan varapuheenjohtajaksi. Hän kertoo haluavansa jatkaa eduskuntaryhmän johdossa myös tulevan puheenjohtajan kaudella.

– Luulen, että olen puolueelle hyödyllisin nykyisellä paikalla.

Kisassa vain Kaikkonen ja Kurvinen

Nykyinen keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko jättää keskustan puheenjohtajuuden kesän puoluekokouksessa. Hän kertoi asiasta helmikuussa.

Samalla hän kertoi olevansa raskaana ja odottavansa kolmatta lastaan.

Tähän mennessä Saarikon seuraajiksi puheenjohtajakisaan ovat ilmoittautuneet vain kansanedustajat Antti Kaikkonen ja Tuomas Kettunen.

Puheenjohtajaksi pyrkivien on odotettu ilmaisevan halukkuutensa lähteä kisaan ennen ensi lauantaina järjestettävää puoluevaltuuston kokousta.

Kaikkosta pidetään vahvana ennakkosuosikkina tehtävään. Hän on hakenut keskustan puheenjohtajuutta jo kerran aikaisemmin vuonna 2019, mutta hävisi kisan Katri Kulmunille.

Kettunen kertoo kuitenkin Ylelle, ettei ole vetäytymässä kisasta Kurvisen päätöksen vuoksi.

– Käydään sitten kisa kahden miehen välillä. Toki toivoin, että saisimme puheenjohtajakisaan myös lisää ehdokkaita, Kettunen sanoo.

Myös Kemppi kieltäytyi puheenjohtajakisasta

Myös keskustan varapuheenjohtaja, toisen kauden kansanedustaja Hilkka Kemppi kertoi tänään, ettei ole ehdolla puheenjohtajaksi.

– Olen punnintani tehnyt ja puheenjohtajavaali jää tällä kertaa muille, Kemppi sanoo tiedotteessa.

Sen sijaan Kemppi kertoo pyrkivänsä jatkokaudelle puolueen puheenjohtajana. Keskustan Päijät-Hämeen piiri esittää Kemppiä tehtävään.

Keskustan varapuheenjohtajakisaan ovat tähän mennessä ilmoittautuneet myös keskustan varapuheenjohtajana tällä hetkellä toimiva rovaniemeläinen kansanedustaja Markus Lohi, Helsingin piirihallituksen varapuheenjohtaja Petri Roininen, helsinkiläinen keskustanaisten puheenjohtaja Päivi Mononen-Mikkilä ja mikkeliläinen kansanedustaja Vesa Kallio.

Keskustan puoluekokous järjestetään Jyväskylässä 14. – 16. kesäkuuta.

Jaa.
Exit mobile version