maanantai, 14 lokakuun

Viranomaisten mukaan välikohtaus ei vaarantanut Trumpin turvallisuutta. Yhdysvaltain salainen palvelu kertoo olevansa tietoinen tapahtuneesta.

Yhdysvalloissa aseistautunut mies pidätettiin lauantaina entisen presidentin ja republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin vaalitilaisuuden lähettyvillä, kertovat yhdysvaltalaismediat.

Trump piti vaalikampanjaansa lauantaina Kaliforniassa Coachellan kaupungissa. Poliisi kertoo ottaneensa tilaisuuden yhteydessä kiinni 49-vuotiaan miehen autostaan tarkastuspisteellä.

Miestä epäillään muun muassa ladatun aseen kantamisesta. Hänet on vapautettu takuita vastaan, eivätkä uutismediat ole tavoittaneet häntä kommentoimaan epäilyjä. Miestä on määrä kuulla oikeudessa 2. tammikuuta.

Viranomaisten mukaan välikohtaus ei vaarantanut Trumpin turvallisuutta. Yhdysvaltain salainen palvelu kertoo olevansa tietoinen tapahtuneesta. Sen mukaan Trump tai tilaisuuteen osallistunut väki ei ollut vaarassa.

Trumpin kampanja ei ole kommentoinut tapahtunutta

Paikallinen seriffi uskoo, että miehen pyrkimyksenä oli salamurhata Trump, kirjoittaa New York Post.

– Pysäytimme todennäköisesti uuden salamurhayrityksen, kertoi Riversiden piirikunnan seriffi Chad Bianco.

Biancon mukaan epäillyllä oli hallussaan useita passeja eri nimillä, rekisteröimätön ajoneuvo väärennetyillä rekisterikilvillä ja ladattuja aseita.

New York Postin mukaan epäillyn uskotaan kuuluvan laitaoikeistolaiseen organisaatioon.

Trumpin kampanjatiimi ei ole toistaiseksi kommentoineet tapausta.

Aiemmin heinäkuussa Trump joutui salamurhayrityksen kohteeksi, kun häntä kohti ammuttiin vaalitilaisuudessa Pennsylvaniassa. Syyskuussa puolestaan Trumpin lähettyvillä ammuttiin, kun hän oli golfaamassa Floridassa.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Jaa.
Exit mobile version