torstai, 19 syyskuun

Neuvottelut koskevat yhteensä 160:tä työntekijää Riihimäellä ja Muuramessa

Asevalmistaja Sako aloittaa muutosneuvottelut siviilikivääriliiketoiminnassa. Yhtiön mukaan yleinen elinkustannusten nousu on pienentänyt siviilikiväärien, kuten metsästys- ja urheiluaseiden myyntiä.

Samalla kauppiaiden varastokierto on hidastunut ja kivääritehtaan tilauskanta on oleellisesti pienentynyt loppuvuodelle 2024.

– Toimet ovat välttämättömiä yhtiön tuotannollisten toimintaedellytysten turvaamiseksi ja kilpailukyvyn säilyttämiseksi, Sakon toimitusjohtaja Juha Alhonoja kertoo tiedotteessa.

Muutosneuvottelut alkavat ensi viikon maanantaina 23. syyskuuta ja ne koskevat yhteensä 160:tä työntekijää Riihimäellä ja Muuramessa.

– Neuvottelujen tavoitteena on rajata mahdollisimman pieneksi se joukko, joita mahdolliset henkilöstöön kohdistuvat toimenpiteet koskevat.

Asiat täsmentyvät neuvottelujen kuluessa. Muutosneuvotteluissa käsitellään henkilöstöön kohdistuvien toimenpiteiden perusteita ja vaikutuksia.

– Neuvotteluissa käsitellään myös henkilöstön edustajien tekemiä ehdotuksia ja vaihtoehtoisia ratkaisuja, sanoo Alhonoja.

Alustavien arvioiden mukaan muutosneuvottelut saattavat johtaa henkilöstön lomautuksiin, joiden pituus olisi enintään neljä viikkoa.

Alhonojan mukaan neuvottelut pyritään saamaan päätökseen syyskuun loppuun mennessä.

Sakon tiedotteen mukaan näkymät vuodelle 2025 vaikuttavat Sakon viranomaisliiketoiminnan kasvun ja siviililiiketoiminnan tasaisen ennusteen myötä kuitenkin positiivisilta.

Jaa.
Exit mobile version