tiistai, 8 lokakuun

Asia käy ilmi Oulun yliopiston hallituksen kokouksen pöytäkirjasta.

Oulun yliopiston hallituksesta eronneet pitivät yhtä jäsentä esteellisenä osallistumaan rehtorin valintaan.

Asia käy ilmi Oulun yliopiston hallituksen rehtorin valintaa käsittelevän kokouksen pöytäkirjasta.

Kokouksessa hallituksen jäsen Tiina Rajala esitti, että hallituksen jäsen Lotta Pennala on esteellinen osallistumaan rehtorin valintaan.

Perusteluina esteellisyysväitteelle Rajala ilmoitti Pennalan aiemmin nostaman kantelun yhtä rehtorin tehtävää hakenutta kohtaan.

Pennala vastasi väitteeseen, että hän ei koe olevansa käsiteltävässä asiassa esteellinen. Pennalan mukaan mainittu asia on selvitetty aiemmin, eikä se vaikuta hänen päätöksentekoonsa.

Tiukka äänestys

Puheenjohtaja Mikko Ayub esitti, ettei Pennala ole esteellinen osallistumaan rehtorin valintaan. Perusteluiksi Ayub muun muassa esitti, että lähtökohtaisesti henkilö itse tietää yleensä parhaiten, onko hän esteellinen ja Pennala on todennut, ettei esteellisyyttä ole.

Asiasta äänestettiin ja äänet jakautuivat tasan 5-5. Yle uutisoi tiukasta äänestyksestä jo viime viikolla.

Esteellisyyttä kannattivat hallituksen jäsenistä Tiina Kinnunen, Kimmo Kontio, Tiina Rajala, Janne Saarikivi ja Johanna Uusimaa.

Ayubin esitystä kannatti hänen itsensä lisäksi Tua Huomo, Jukka Hiltunen, Pertti Korhonen ja Teemu Virtanen.

Kokouksen päätteeksi eroilmoituksen jättivät Kinnunen, Kontio ja Uusimaa. He eivät ole kommentoineet eron syitä julkisuuteen.

Hallituksen äänestyspöytäkirjasta käy ilmi, että he pitivät Pennalaa esteellisenä osallistumaan rehtorin valintaan. He myös kannattivat Turun yliopiston vararehtoria Mika Hannulaa rehtoriksi.

Oulun yliopiston rehtorin valinta ratkesi äänin 6-4 nykyisen vararehtorin Arto Maanisen hyväksi. Toiseksi tuli Mika Hannula.

Jaa.
Exit mobile version