tiistai, 21 toukokuun

Sisä-Suomen poliisin tiedossa on parikymmentä murtoa. Niistä valtaosa on tehty Kanta-Hämeessä alkuvuoden aikana. Mies kiistää syyllisyytensä.

Poliisi epäilee asunnotonta miestä laajasta mökkimurtojen sarjasta. Poliisin tiedossa on parikymmentä murtoa. Niistä 12 on tehty Kanta-Hämeessä alkuvuoden aikana, muun muassa Hattulassa, Janakkalassa ja Hämeenlinnassa.

Lisäksi hänen kutsumattomia vierailujaan epäillään tapahtuneen myös Padasjoella, Mikkelissä, Pieksämäellä, Tampereella, Lempäälässä, Jämsässä ja Jyväskylässä.

Mies jäi verekseltään kiinni Ruovedellä noin viikko sitten. Poliisin mukaan hän oli päässyt mökkiin irrottamalla ikkunaruudun.

Asunnottoman miehen epäillään yöpyneen mökeissä ja siirtyneen yleensä yhden yön jälkeen uuteen mökkiin. Yleensä mökissä on lämmitetty takka, saunottu ja syöty kaapeista löytyviä ruokia.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Aaltio Sisä-Suomen poliisista kertoo, että tämäntyyppisiä mökkimurtoja paljastuu aina silloin tällöin.

– Eivät ne kauhean yleisiä ole, mutta kyllähän tämmöisiä veijareita on jatkuvasti jossakin päin Suomea menossa.

Siistejä vieraita

Tutkinnanjohtajan mukaan mökeissä asuvat murtomiehet ovat yleensä siistejä vieraita.

– Pääsääntöisesti nämä niin sanotut metsienmiehet käyttäytyvät aika siististi. Niin kuin tässäkin tapauksessa, niin siellä on majoittauduttu, nukuttu, saunottu, syöty kuivamuonaa kaapeista, tupakoitu sisällä. Yleensä aika nätisti kyllä käyttäytyy.

Miestä epäillään useiden varkauksien lisäksi myös moottoriajoneuvojen käyttövarkauksista. Mies itse kiistää murrot, ja siksi poliisi toivookin valppautta mökkiläisiltä.

Mikäli mökiltä löytyy nyt mökkikauden käynnistyessä murron jälkiä, niin rikoskomisario Kari Aaltio toivoo, että poliisin oltaisiin yhteydessä.

– Ilmoitus paikallispoliisiin, että sieltä saataisiin partio paikalle, että saisimme sieltä DNA:ta ja sormenjälkeä mahdollisesti. Tämä on ainut keino, millä pystymme yhdistämään nämä teot toisiinsa. Tässä meidän tapauksessamme on sellainen henkilö kyseessä, että ilman varmaa näyttöä hän ei myönnä mitään.

Tutkinnanjohtaja pitää hyvänä, ettei nyt näissä tapauksissa yhdessäkään vapaa-ajan asunnossa ole säilytetty arvokasta omaisuutta tai aseita.

Jaa.
Exit mobile version