perjantai, 20 syyskuun

Kielet ovat olleet aina vaikeita somesiivoojalle. Kananen päätti jo nuorena, ettei koskaan tee töitä englanniksi. Lopulta hän löysi itsensä suorasta lähetyksestä Yhdysvalloissa.

Elämäni moka

Juttusarjassa julkisuudesta tuttu henkilö kertoo pahimmasta tekemästään virheestä.

Lue sarjan kaikki osat

”Menin loppukesällä siivoamaan Philadelphiaan Yhdysvaltoihin. Minua pyydettiin pitämään toisen siivoojan kanssa Tiktok-live, jossa myydään siivoustuotteita. Totta kai jos mun pomoni sanoo, että pidä live, niin minähän pidän. Se olikin ostos-tv kertaa kymmenen. Live kuvattiin ison siivousvälinefirman studiolla, ja se kesti kuusi tuntia.

Tiktokin tyypit antoivat meille käsikirjoituksen, mutta en pystynyt noudattamaan sitä. Minulla on lukihäiriö, ja kielet ovat olleet aivan äärimmäisen vaikeita. Siinä hypittiin ja pompittiin täydellä energialla, huudeltiin että free shipping. Se oli sellaista sekoilua.

Tuntui ihan hirveältä, kun en osannut lausua englantia ja sanoin aivan vääriä asioita. Kuvausryhmäkin nauroi, ja tunsin olevani kaksivuotias, kun en saanut sanottua mitä haluan. Yksi tuote oli ’cif cream’ ja mä nimitin sitä cheese creamiksi. Toinen oli ’dusterdamb’, kun olisi pitänyt sanoa Damb Duster.

Toisen siivoojan äidinkieli oli englanti, ja hän osasi myydä. Olin hänen rinnallaan aivan surkimus. Yksin en olisi millään pärjännyt. Samaan aikaan hävetti ja nauratti.

Miesystäväni oli mukana, ja menin sanomaan hänelle, että haluan deletoida itseni. Hän lohdutti, että ’ei hätää, enää kolme tuntia jäljellä’.

Siinä tilanteessa olin varma, että en koskaan halua tehdä tätä uudelleen. Se oli yksi hirveimpiä asioita, mitä olen tehnyt ja tavallaan yksi hauskimpia.

Kuvausten jälkeen Tiktok ja siivousvälinefirma olivat erittäin tyytyväisiä. Se oli päivän eniten tykätty live Jenkeissä.

Jos ne nyt sanoisivat, että pitäisi pitää uusi live, en mä mielelläni sitä tekisi. Olen parempi siivoamaan kuin myymään.

Toisaalta tykkään olla epämukavuusalueella. Lukiossa pääsin juuri ja juuri läpi englannin kokeesta. Minua ei kuitenkaan ole koskaan haitannut puhua englantia.

Vaikka on hävettänyt, olen vain koettanut molottaa jotain. Nyt olen jo paljon parempi, koska otin yhdessä vaiheessa yksityisopettajan.

Kun aloitin siivousvideoiden tekemisen, sanoin esimerkiksi aina ’trashes’, vaikka se on trash. Samoin sanoin aina ’supplieses’, vaikka oikein olisi sanoa supplies.

Ja nyt ihmiset rakastavat sitä trashes-sanaa. Käytän sitä edelleen. Jos joku huomauttaa väärästä taivutuksesta kommenteissa, muut vastaavat, että he rakastavat trashes-sanaa – ja siitä on tehty paitojakin. Mokat voi kääntää omaksi voimavaraksi.”

Auta meitä ja anna palautetta

Tämä juttu on osa uutta sarjaa, jossa tunnetut suomalaiset kertovat pahimmista tekemistään virheitä. Auta meitä kehittämään sisältöjämme ja kerro mielipiteesi jutusta.

Juttu on osa Hyvin sanottu -keskustelufestivaalia, joka järjestetään Lahdessa 27.–28.9.2024. Festivaalilla keskustellaan mokista perjantaina 27.9. kello 19.00 alkaen. Keskustelua voi seurata suorana TV1:ltä ja Yle Areenasta tai katsoa tallenteena Areenasta. Katso festivaalin koko ohjelma.

Jaa.
Exit mobile version