lauantai, 5 lokakuun

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan laajassa huumausainerikoskokonaisuudessa. Epäiltynä on yhteensä neljä ihmistä.

Keski-Suomessa poliisi on selvittänyt laajan huumausainerikoskokonaisuuden.

Pääepäiltynä on aviopari, jonka epäillään hankkineen pääkaupunkiseudulta levittämistarkoituksessa lähes 14  000 Subutex-tablettia ja neljä kiloa marihuanaa. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuoden 2023 elokuun ja vuoden 2024 maaliskuun välisenä aikana.

Huumeita on levitetty Keski-Suomessa Jyväskylässä ja Jämsässä. Huumeiden arvo katukaupassa on arviolta noin puoli miljoonaa euroa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Paavo Ritarin mukaan huumeita myydään paljon verkossa, minkä vuoksi ostajia on voinut olla myös muualta.

– Subutexin määrä on iso. Sanoisin, että kyseessä on hyvinkin laaja rikoskokonaisuus, hän sanoo.

Esitutkinnassa ei ole ilmennyt, että epäillyt olisivat toimineet osana muuta verkostoa.

– Poliisin käsitys on, että he ovat toimineet paikallisesti, Ritari kertoo.

Neljä epäiltyä, useita törkeitä rikosepäilyjä

Pääepäillyt ovat syntyneet 1980- ja 1990-luvuilla, ja heitä epäillään kahdestatoista törkeästä huumausainerikoksesta ja yhdestä huumausainerikoksesta.

Heidän lisäkseen poliisi epäilee 1990-luvulla syntynyttä miestä kuudesta törkeästä huumausainerikoksesta. Miehen epäillään olleen mukana huumausaineiden hankkimisessa ja levittämisessä.

Neljäs epäilty on 2000-luvulla syntynyt mies. Poliisi epäilee häntä yhdestä törkeästä huumausainerikoksesta. Hänen epäillään toimineen alkuvuonna 2024 autonkuljettajana, kun huumeita on hankittu.

Epäilty ajoi alkuvuonna 2024 kolarin Jyväskylässä, jonka yhteydessä poliisi takavarikoi miehen hallusta lähes 400 kappaletta Subutexia.

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille muiden rikosten tutkinnan yhteydessä. Seuraavaksi rikoskokonaisuus siirtyy syyteharkintaan. Syytteen noston määräaika on 30. heinäkuuta.

Jaa.
Exit mobile version