perjantai, 18 lokakuun

Pariskunta harjoitti paritusta thaihierontaliikkeissä Jyväskylässä, Mikkelissä, Seinäjoella, Joensuussa, Kuopiossa ja Kokkolassa.

Riina Mäentausta,

Jonna Karjalainen

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut suomalais-thaimaalaisen pariskunnan vankeusrangaistuksiin thaihierontaliikkeissä tapahtuneesta paritustoiminnasta.

Käräjäoikeus langetti Natprapar Käyhkölle ja Jukka Tapani Käyhkölle kahden vuoden ja kahden kuukauden tuomiot törkeästä parituksesta ja törkeästä rahanpesusta. Oikeuden mukaan tuomio oli yksimielinen.

Syyttäjä vaati pariskunnalle törkeästä parituksesta kahdesta ja puolesta vuodesta kolmeen vuotta ehdotonta vankeutta.

Seksin myyminen oli järjestelmällistä

Suomalais-thaimaalainen pariskunta pyöritti paritustoimintaa thaihierontaliikkeissä lähes kymmenen vuoden ajan, tammikuuhun 2023 asti. Liikkeet sijaitsivat Jyväskylässä, Mikkelissä, Seinäjoella, Joensuussa, Kuopiossa ja Kokkolassa.

Syyttäjä katsoi, että seksipalvelujen myynti thaihieronnan yhteydessä on ollut säännönmukainen tapa. Pariskunta vuokrasi esimerkiksi Jyväskylässä sijaitsevaa thaihierontaliikettä henkilöille, jotka ovat tarjonneet ja myyneet tiloissa maksullisia seksipalveluja.

Neljälle muulle jutun syytetylle vaadittiin jutussa kolmesta kymmeneen kuukautta ehdollista vankeutta. Heidän rikosnimikkeensä ovat muun muassa avunanto törkeään paritukseen ja törkeä rahanpesu.

Yksi syytetyistä tuomittiin törkeästä rahanpesusta kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Kaksi syytetyistä sai sakkorangaistukset avunannosta paritukseen. Neljäs puolestaan todettiiin syylliseksi törkeään paritukseen, ja hänet tuomittiin kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Taloudellinen rikoshyöty lähes 300 000 euroa

Tuomitut ovat hyötyneet rikoksistaan merkittäviä summia.

Käräjäoikeus tuomitsi kolme syytettyä menettämään valtiolle rahanpesun kohteena olevia varoja yli 49 000 euroa.

Lisäksi pääsyytetyt tuomittiin menettämään taloudellisena rikoshyötynä valtiolle yhteisvastuullisesti yli 207 500 euroa.

Neljäs syytetty tuomittiin puolestaan menettämään valtiolle taloudellista rikoshyötyä yli 33 800 euroa.

Jaa.
Exit mobile version