perjantai, 11 lokakuun

Demokraattien suosio laskee edelleen etnisten vähemmistöjen keskuudessa. Barack Obaman mukaan se ei ole hyväksyttävää.

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama aloitti torstaina demokraattien presidenttiehdokasta Kamala Harrisia tukevan kampanjakiertueensa Pittsburghin kaupungissa Pennsylvaniassa.

Demokraattipuolue on perinteisesti nauttinut vahvaa kannatusta yhdysvaltain etnisten vähemmistöjen keskuudessa. Puoluetta kannattaa kyselyjen mukaan yhä selvä enemmistö vähemmistöjä edustavista äänestäjistä.

Britannialainen taloussanomalehti Financial Times kertoo kuitenkin viimeaikaisten kannatuskyselyjen osoittaneen, että demokraattien kannatus laskee edelleen etnisiä vähemmistöjä edustavien äänestäjien keskuudessa.

Kamala Harris on itse korostanut afroamerikkalaista identiteettiään kampanjansa aikana. Silti useat mielipidemittaukset osoittavat Harrisin kannatuksen olevan afroamerikkalaisten keskuudessa heikompaa kuin mitä Joe Bidenin kannatus oli edellisissä vaaleissa vuonna 2020, etenkin mustien miesten keskuudessa.

Obama kertoikin torstaina vetoavansa suoraan afroamerikkalaisiin miehiin todetessaan, ettei Trumpin tukeminen ole heidän kohdallaan hyväksyttävää.

– Minusta tuntuu siltä, että paheksutte ajatusta naispresidentistä, ja että yritätte keksiä sille useita eri selityksiä ja tekosyitä, Obama sanoo.

– Elämämme naiset ovat aina olleet tukenamme. Kun ajaudumme vaikeuksiin tai järjestelmä toimii meitä vastaan, he [naiset] marssivat ja osoittavat mieltä puolestamme. Nyt te harkitsette äänestävänne ihmistä, jonka tiedetään halventaneen teitä, ex-presidentti jatkoi.

Jaa.
Exit mobile version