lauantai, 21 syyskuun

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan lähes 40 naista syyttää entistä työnantajaansa seksuaalisesta häirinnästä.

Liikemies Mohamed al-Fayed tunnetaan Suomessa avioliitostaan suomalaisen Heini Wathenin kanssa.

Viime vuoden elokuussa 94-vuotiaana kuollut al-Fayed yltää otsikoihin vielä haudan takaa. Hänestä näyttää aikalaismuistelujen perusteella paljastuvan synkempi puoli.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että Harrods-tavaratalon entinen omistaja käytti seksuaalisesti hyväkseen työntekijöitä.

Yksi haastatelluista väittää joutuneensa raiskatuksi teini-iässä Lontoon Mayfairissa. Hän luonnehtii al-Fayedia ”hirviöksi ja seksuaaliseksi saalistajaksi”. BBC:n selvityksen mukaan tapahtumia peiteltiin ja asiasta kertoneita kehotettiin vaikenemaan.

BBC on julkaissut liikemiehestä dokumentin ja podcastin nimellä ”Al-Fayed – Harrodsín saalistaja”.’ Kaikkiaan raiskattuja on ohjelmassa haastateltu viisi.

Häirintä kesti parikymmentä vuotta

Al-Fayedin kerrotaan jatkaneen toimintaansa 1980-luvulta 2000-luvun alkupuolelle. Useat naiset syyttivät liikemiestä häirinnästä vuonna 2015, mutta poliisin tutkimukset eivät johtaneet syytteisiin.

Mohamed al-Fayed myi maineikkaan Knightsbridgessa sijaitsevan luksustavaratalon Qatariin vuonna 2010 tiettävästi vajaan kahden miljardin euron kauppahinnasta. Tavaratalon nykyjohto on järkyttynyt syytteistä.

Menestyssarja vihjasi al-Fayedin häärineen prinsessa Dianan suhteen taustalla

Egyptiläissyntyinen Mohamed al-Fayed muistetaan paitsi tavaratalon omistajana, myös yhteydestään prinsessa Dianaan.

Mohammed al-Fayedin poika Dodi al-Fayed oli prinsessan miesystävä. The Crown -tv-sarja vihjaa, että isä järjesti suhteen prinsessa Dianan kanssa vauhdittaakseen Britannian kansalaisuuden myöntämistä.

Prinsessa Diana ja Dodi al-Fayed kuolivat rajussa autokolarissa vuonna 1997, kun heitä kuljettanut auto törmäsi tunnelin seinään Pariisissa. Mohamed Al-Fayed väitti oikeudessa, että seurusteleva pari murhattiin. Hän syytti vehkeilystä Britannian kuningasperhettä ja onnettomuuden järjestämisestä brittiläisiä tiedustelupalveluja. Asiasta kertoo muun muassa The Washington Post-lehti.

Lähde: AFP

Jaa.
Exit mobile version