maanantai, 20 toukokuun

Jos Israel aloittaa hyökkäyksen Rafahin asutuskeskuksiin, keskeyttää Yhdysvallat aseviennin Israeliin, sanoo Joe Biden.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on sanonut ensimmäistä kertaa, että Yhdysvallat keskeyttää aseiden viennin Israeliin, jos maan pääministeri Benjamin Netanjahu määrää laajan maaoperaation Rafahiin Gazassa.

Biden lisäksi myönsi uutiskanava CNN:n haastattelussa, että Israel on käyttänyt Yhdysvaltain toimittamia pommeja palestiinalaissiviilien tappamiseen Gazassa.

Yhdysvallat pysäytti 3 500 pommin toimituksen Israeliin viime viikolla. Bidenin hallinto teki päätöksen, kun näytti siltä, ​​​​että Israel oli Rafahiin kohdistuvan laajan maaoperaation kynnyksellä.

Israel on jo pitkään uhannut hyökkäävänsä Rafahiin, jossa on tällä hetkellä reilusti toista miljoonaa taisteluja paennutta ihmistä.

– Olen tehnyt selväksi Bibille (Netanjahulle) ja sotakabinetille: he eivät tule saamaan tukeamme, jos he hyökkäävät [Rafahin] asutuskeskuksiin, Biden totesi.

Monet demokraattipuolueen jäsenet ovat vaatineet viime aikoina painokkaasti Bidenia keskeyttämään asetoimitukset Israeliin samaan aikaan, kun Gazan humanitäärinen kriisi syvenee.

Bidenin mukaan Yhdysvallat jatkaa puolustusaseiden toimittamista Israeliin.

Uutinen päivittyy.

Jaa.
Exit mobile version