sunnuntai, 6 lokakuun

Lentokonevalmistaja Boeing myöntää syyllistyneensä rikoksiin ja aikoo maksaa lento-onnettomuuksiin liittyvän 244 miljoonan dollarin sakon Yhdysvalloissa.

Lentokonevalmistaja Boeing on päättänyt myöntää syyllistyneensä rikolliseen salaliittoon saadakseen kahteen lento-onnettomuuteen liittyvän tutkinnan päätökseen Yhdysvalloissa.

Boeingin syytteet liittyvät vuosien 2018 ja 2019 kahteen lento-onnettomuuteen Indonesiassa ja Etiopiassa. Näissä Boeingin 737 MAX -lentokoneiden onnettomuudet tappoivat yhteensä 346 ihmistä.

Boeing aikoo myöntää syyllistyneensä valehteluun FAA-lentoliikenneviranomaisille liittyen onnettomuuskoneissa käytettyihin ohjelmistoihin.

Lisäksi Boeing aikoo maksaa asiaan liittyvän 244 miljoonan dollarin sakon, Yhdysvaltain oikeusministeriö kertoo. Lisäksi lentokoneyhtiö suostui investoimaan turvallisuuteen ja laaduntarkkailuohjelmiin 455 miljoonaa dollaria seuraavan kolmen vuoden aikana.

Sopimus vaatii vielä liittovaltion tuomarin allekirjoituksen ennen kuin se tulee voimaan. Boeingista tulisi sopimuksen myötä tuomittu rikollinen, joka voisi vaikeuttaa esimerkiksi valtion urakoiden kilpailutuksien voittamista.

Boeingin nyt myöntämät rikkeet ovat tapahtuneet ennen onnettomuuksia, ja yhtiö voi saada vielä lisää seurauksia itse onnettomuuksiin liittyen.

Lähde: Reuters

Juttua korjattu 8.7.2024 kello 07.57 Juttuun korjattu, että Boeing valehteli viranomaisille ennen onnettomuuksia, ei niiden jälkeen.

Jaa.
Exit mobile version