keskiviikko, 9 lokakuun

Britannian pääministeri Keir Starmerin suosio on romahtanut tämän astuttua valtaan, YouGov-markkinatutkimusyhtiön tuore mielipidemittaus kertoo.

Britannian tuoreehko pääministeri, työväenpuolueen Keir Starmer on nyt maassaan epäsuositumpi kuin poleeminen Brexit-puuhamies ja Reform-puolueen johtaja Nigel Farage.

Näin kertoo markkinatutkimus- ja analytiikkayhtiö YouGovin tuore mielipidemittaus, josta uutisoi muun muassa Politico.

Britannialaisista 63 prosentilla on nyt negatiivinen kuva Starmerista. Vain 27 prosentilla on tästä suotuisa kuva. YouGovin mukaan Starmer on nyt epäsuositumpi kuin kertaakaan sitten vuoden 2021.

Vielä maan parlamenttivaalien jälkeen heinäkuun puolessavälissä Starmer oli kohtalaisen suosittu: YouGovin mielipidemittauksessa 18.7. Starmerista oli yhtä paljon negatiivisia kuin positiivisiakin vaikutelmia.

Starmerin epäsuosioon on useita syitä. Viime aikoina Starmer on noussut epäsuotuisasti otsikoihin lahjoittajiltaan saamien kalliiden lahjojen takia sekä hallituksen peruttua eläkeläisille suunnatun talvilämmityksen energiatuen.

Vaikka Starmer onkin nyt jopa epäsuositumpi kuin räväköillä avauksillaan kinaa herättävä Farage, herättää Farage vastaajissa vielä Starmeria enemmän ”erittäin negatiivisia” tunteita.

Sinänsä edes Farage tai Starmer eivät ole niin epäsuosittuja kuin konservatiivipuolueen johtaja ja entinen pääministeri Rishi Sunak. Puoluejohtajista vähiten negatiivisia mielipiteitä herättää nyt liberaalipuolueen Ed Davey, josta vain hieman yli puolella briteistä on negatiivinen kuva.

Jaa.
Exit mobile version