sunnuntai, 19 toukokuun

Suomen kansainvälinen valmiusjoukko harjoittelee aamuvarhaisesta iltapäivään muun muassa Tyksin alueella ja Hirvensalossa.

Porin prikaatin Suomen kansainvälinen valmiusjoukko harjoittelee Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa tiistaina 7. toukokuuta. Harjoitukseen liittyy Iso-Britannian ja Utin jääkärirykmentin helikopterikalustolla toteutettavaa lentotoimintaa.

Valmiusjoukko harjoittelee Säkylänharjun, Raasin ja Oripään harjoitusalueiden lisäksi Turun alueella. Harjoituksessa on mukana Utin jääkärirykmentin NH90-helikoptereita ja Iso-Britannian AH-64E Apache-taisteluhelikoptereita.

Harjoitus on osa Suomen kansainvälisten valmiusjoukkojen kriisinhallintaharjoitusta. Porin prikaatin joukkoja harjoittelee Etelä-Pohjanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella. Lentotoiminta on osa käynnissä olevaa maavoimien kevään harjoituskokonaisuutta.

Joukot harjoittelevat aamuviidestä kahteen iltapäivällä Turun yliopistollisen keskussairaalan alueella, Hirvensalossa, Ruissalossa, Pansiossa sekä Säkylänharjun, Raasin ja Oripään harjoitusalueilla.

Iso-Britannian Apache-taisteluhelikopterit näkyvät Turun keskustan sekä Pansion alueella noin kello 7.45–12.00 ja suomalaisten NH90-helikopterikalusto toimii Pansion alueella noin kello 10.30–11.00 välisenä aikana.

Harjoitusjoukko liikkuu alueella taisteluvarustuksessa sekä Puolustusvoimien kalustolla että jalan. Harjoituksesta voi aiheutua ajoittaista meluhaittaa. Kouluttajilla on huomioliivit ja harjoitusalueet eristetään ulkopuolisilta.

Jaa.
Exit mobile version