sunnuntai, 13 lokakuun

Samaan aikaan yhtiöt ovat maksaneet omistajilleen suuria voittoja.

Britannian kaksi suurinta vesihuoltoyritystä on dumpannut kahden vuoden aikana 1 374 kertaa jätevettä vesistöihin eri puolilla Britanniaa, kertoo tuore tutkimus brittilehti The Guardianin mukaan. Jätevesipäästöjen epäillään olevan yritysten lupaehtojen vastaisia.

Yhtiöillä on lupa päästää jätevettä vesistöihin rankkasateen aikana, mutta sää- ja toimintatietoja analysoineen Windrush Against Sewage Polution -ryhmän mukaan ne näyttävät tehneen sitä muulloinkin, myös kuivalla säällä.

Yritykset, Severn Trent Water ja United Utilities, ovat laskeneet jätevesiä kaikkiaan yli 80 vesistöön. Siitä huolimatta ympäristövirasto antoi niille korkeimman mahdollisen arvosanan ympäristön huomioimisesta viime vuonna, The Guardian kertoo.

Vesiministeri Emma Hardy kommentoi paljastuksia sanomalla, ettei hallitus salli jätevesipäästöjen enää jatkuvan.

– Liian kauan vesiyhtiöt ovat laskeneet ennätysmäärän jätevettä jokiimme, järviimme ja mereen, hän totesi The Guardianille.

Windrush Against Sewage Polutionin perustaja Ashley Smith sanoo, että ympäristöarviointi on osa petosta, jonka ansiosta yksityistetty vesiala voi maksaa valtaisia osinkoja ja bonuksia.

Severn Trent Water ja United Utilities ovat maksaneet viiden vuoden aikana yhteensä noin 3,35 miljardia euroa osinkoja sekä johtajilleen miljoonabonuksia, The Guardian sanoo.

Jaa.
Exit mobile version