sunnuntai, 20 lokakuun

Vielä ei ole selvää onko kyseessä tahallinen asiakirjojen vuoto vai tietomurto, uutisoi CNN.

Yhdysvalloissa tutkitaan salaiseksi luokitellun tiedustelutiedon vuotoa, joka paljastaa Israelin suunnitelmia kostoiskusta Iraniin, kertoo uutiskanava CNN lähteisiinsä viitaten.

Yksi lähteistä on vahvistanut vuodettujen asiakirjojen aitouden CNN:lle.

Lokakuun 15. ja 16. päivälle päivätyt asiakirjat alkoivat kiertää internetissä perjantaina 18. lokakuuta. Asiakirjat julkaistiin viestipalvelu Telegramissa Middle East Spectator -tilillä.

Asiakirjat on merkitty erittäin salaisiksi ja lisäksi niissä näkyvien merkintöjen mukaan ne on tarkoitettu vain Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten Australian, Kanadan, Uuden-Seelannin ja Britannian nähtäviksi.

Asiakirjat vaikuttavat kuvailevan Israelin valmisteluita iskuun Irania vastaan. CNN:n mukaan asiakirjoissa esimerkiksi mainitaan Israelin ilmavoimien valmistautuvan käyttämään iskussaan ohjuksia maassa sijaitseviin kohteisiin.

Vielä ei tiedetä, onko kyseessä vuoto vai tietomurto

Yhdysvaltalainen virkamieslähde kertoo CNN:lle, että käynnissä on selvitys siitä, kenellä on ollut pääsy väitettyyn Yhdysvaltain puolustusministeriön asiakirjaan. Mahdollisen vuodon varmistuminen käynnistäisi automaattisesti liittovaltion poliisin FBI:n tutkinnan sekä lisäksi Pentagonin ja Yhdysvaltain tiedustelupalveluiden omat tutkinnat.

Vuoto on tapahtunut hyvin herkällä hetkellä Yhdysvaltain ja Israelin välisten suhteiden kannalta, kirjoittaa CNN. Vuoto suututtanee Israelin, joka valmistautuu kostoiskuun Irania vastaan. Iran teki lokakuun alussa mittavan ohjusiskun Israelia vastaan.

CNN:n mukaan vielä ei ole selvää onko kyseessä tahallinen asiakirjojen vuoto vai onko kyseessä tietomurto.

Uutissivusto Axios huomasi vuodetut asiakirjat ensimmäisenä lauantaina.

Jaa.
Exit mobile version