lauantai, 5 lokakuun

Lappeenrannan kaupunki ja tanskalainen elektroniikkayhtiö Danfoss Editron solmivat yhteistyösopimuksen, joka tähtää yhtiön uuden tehtaan rakentamiseen.

Ilona Pesu,

Elisa Paljakka

Tanskalainen Danfoss Editron aikoo perustaa uuden tehtaan Lappeenrantaan.

Yhtiö on solmimassa Lappeenrannan kaupungin kanssa yhteistoimintasopimuksen, jonka seurauksena kaupunkiin nousee uusi tuotanto- ja toimistorakennus.

Danfoss Editron kehittää ja valmistaa sähköisiä voimansiirtojärjestelmiä raskaisiin ajoneuvoihin, työkoneisiin ja merialuksiin.

Uusi laitos toisi toteutuessaan sata uutta työpaikkaa Lappeenrantaan.

Sijainti kehittyvällä teollisuusalueella

Uuden tehtaan paikaksi tulisi kaupungin omistama tontti Lappeenrantan lentokentän vieressä. Se on noin puolen kilometrin päässä Danfoss Editronin nykyisestä pääkonttorista.

– Tämä alue kasvaa ja kehittyy tällä hetkellä voimakkaasti. Lähistöllä on myös muita saman toimialan yhtiöitä, sanoo Danfoss Editronin toimitusjohtaja Antti Väyrynen.

Danfoss Editron keskittäisi uuteen rakennukseen kaikki neljä nykyistä Lappeenrannan toimipistettään sekä varaston. Rakennukseen tulisi sekä tuotekehitystä että yhtiön tuotantoa.

Tällä hetkellä yhtiö valmistaa Lappeenrannassa sähkömoottoreita työkoneisiin ja laivoihin, sekä tehoelektroniikkaa niiden ohjaamiseen.

– Täällä ovat LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu, jotka ovat meille tärkeitä rekrytointikanavia ja yhteistyökumppaneita, toimitusjohtaja Antti Väyrynen sanoo.

Kaupunki rakennuttaa toimitilat

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Tuomo Sallinen pitää lopullisen sopimuksen syntymistä erittäin todennäköisenä.

– Mikäli asiat etenevät suunnitelmien mukaan Lappeenrannan kaupunkikonserni rakennuttaa lentokentän varteen toimisto- ja tuontantorakennuksen, jonka kustannusarvio on alle 20 miljoonaa euroa, kertoo Tuomo Sallinen.

Yhteistoimintasopimus on voimassa ensi vuoden maaliskuun puoleen väliin asti. Sen jälkeen on tavoitteena on tehdä varsinainen rakennuttamis- ja vuokrasopimus.

Tavoitteena on, että rakennustyöt alkaisivat mahdollisimman nopeasti vuoden 2025 aikana.

Juuret Lappeenrannassa

Yhtiön juuret ovat Lappeenrannassa vuonna 2009 perustetussa Visedo oy:ssa. Danfoss-konserni osti Visedon vuonna 2017.

Tämän vuoden maaliskuussa Danfoss työllisti Lappeenrannassa noin 150 henkilöä ja haki uusia työntekijöitä tuotekehitykseen.

Lappeenrannan kaupunki ja yhtiö ovat neuvotelleet tänään saavutetusta sopimuksesta 2,5 vuoden ajan.

Jaa.
Exit mobile version