lauantai, 21 syyskuun

Sotkamon Vuokatissa on ihmetelty kananmunaiskuja autoihin ja rakennuksiin. Reilu vuosi sitten tekijät tunnistivat itse poliisille.

Tanja Heikkonen,

Sanna Kähkönen

Sotkamon Vuokatissa on viime päivinä raportoitu useista kananmunilla tehdyistä ilkivaltaiskuista autoihin ja rakennuksiin. Asiaa on ihmetelty muun muassa Facebookissa Sotkamon puskaradiossa. Silminnäkijähavaintojen mukaan ilkivallan taustalla on muutaman nuoren poikajoukko: heillä on ollut yllään mustat vaatteet ja kasvot peittävät naamiot.

Ilmiö toistui myös reilu vuosi sitten, silloin tekijät itse ilmoittautuivat poliisille ja motiviiksi selvisi hauskanpito.

Sotkamolainen Eetu Kyllönen, 17, sai myös kananmunat autonsa konepellille tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

– Ajoin ihan normaalisti ja juttelin niitä näitä kaverin kanssa, ja sitten yhtäkkiä autoon pamahti sellainen mätä kananmuna, Kyllönen kertoo.

Kyllönen palasi katsomaan tilannetta ja näki kolme nuorta poikaa maskit kasvoillaan metsässä. Tekijät lähtivät juoksemaan karkuun.

Kyllöselle ei käynyt mitenkään. Hän kuitenkin muistuttaa, että joku toinen olisi saattanut ajaa ojaan säikähdyksestä.

– Tosi myöhään illalla pojat heittelee munia. On tosi outoa, ettei tähän ole jo puututtu, kun puskaradiossakin on puhuttu siitä niin paljon. Luulisin, että kotona hälytyskellot olisivat jo soineet, Kyllönen pohtii.

Poliisi tunnistaa ilmiön

Rikoskomisario Marko Kähkösen mukaan poliisille ei ole tullut ilmoituksia Sotkamon kananmunavandalismista.

– Näistä pitäisi tietysti tehdä meille ilmoitus.

Ilmiön Kähkönen kuitenkin tunnistaa. Poliisilla ei ole tietoa mistä ilmiö on peräisin, mutta taustalla voi olla kiusantekoa.

– Silloin tällöin aina esille tulee, että alaikäiset käyvät nakkelemassa ja tekemässä ilkivaltaa. Vaikuttaa, että se on semmoinen aika ajoittainen ongelma ympäri Kainuuta.

Poliisi valistaakin nuoria, etteivät he lähtisi aivan kaikkeen mukaan.

– Tuommoinen kananmunan viskely autoihin tai ylipäänsä toisen omaisuuteen täyttää vahingonteon tunnusmerkistön. Siinä voi syyllistyä rikokseen.

Jaa.
Exit mobile version