perjantai, 20 syyskuun

Oikeutta Eläimille on tehnyt rikosilmoituksen eläinten huonosta kohtelusta.

Eläinoikeusjärjestö Oikeutta Eläimille on tehnyt rikosilmoituksen kahdesta Satakunnassa sijaitsevasta nautatilasta eläinten huonojen olojen vuoksi.

Lounais-Suomen poliisista vahvistetaan, että ilmoitus on vastaanotettu ja se on esikäsittelyssä.

Oikeutta Eläimille -yhdistyksen julkaisemissa kuvissa näkyy nautoja, jotka kahlaavat polviin saakka ulottuvassa ulostekerroksessa.

Kuvat on otettu kahdella lihatilalla Satakunnassa syyskuussa. Oikeutta Eläimille -yhdistyksen tietojen mukaan tiloilla on sama omistaja. Yhdistys on käynyt kuvaamassa tiloja salaa.

Kuvista näkyy, että eläinten tilat ovat paikoin hyvin likaisia. Eläinten turkkiin on myös muodostunut lian vuoksi paksuja lantapanssareita. Osa eläimistä on sidottu niin tiukasti kiinni, etteivät ne juuri pysty liikkumaan.

– Tämä tila on jälleen yksi niin sanottu poikkeustapaus, joka on ollut tiedossa mutta johon ei ole puututtu tehokkaasti, sanoo järjestön kampanjavastaava Kristo Muurimaa.

Muurimaan mielestä eläinsuojelu Suomessa on kriisissä.

– Lainsäädäntö on heikkoa, valvonta ei toimi, oikeusjärjestelmä ei toimi ja poliitikkojen välinpitämättömyys lähettää täysin väärän signaalin eläintuottajille. Kuinka mones poikkeustapaus lakkaa olemasta poikkeustapaus.

Valvontaeläinlääkäri käynyt paikalla

Yle ei julkaise tarkempia tietoja siitä, missä kunnassa tilat sijaitsevat, sillä kyse on vasta rikosepäilystä.

Kunnan ympäristöterveydenhuollon johtaja kertoo Ylelle, että Oikeutta Eläimille on tehnyt tietopyynnön erään satakuntalaisen tilan tarkastuskertomuksesta.

Sitä ei kuitenkaan voitu toimittaa, sillä aineisto on toistaiseksi salattua.

– Aineisto on tällä hetkellä salaista, sillä se on menossa poliisille. Poliisi tekee aikanaan päätöksen, julkaistaanko materiaali.

Tarkastuskertomukset lähetetään normaalin käytännön mukaan aina poliisille, jos epäillään eläinsuojelulakien rikkomuksia.

Jaa.
Exit mobile version