tiistai, 22 lokakuun

Tuomiot tulivat laittomasta naamioitumisesta, lievästä vahingonteosta ja kunnianloukkauksista.

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut viisi ympäristöliike Elokapinan mielenosoitusta Jyväskylässä vuonna 2022 häirinnyttä miestä sakkoihin.

Yksi miehistä sai 45 päiväsakkoa laittomasta naamioitumisesta ja lievästä vahingonteosta. Käräjäoikeus tuomitsi hänet myös kahdesta kunnianloukkauksesta.

Muut neljä miestä tuomittiin 30 päiväsakkoon laittomasta naamioitumisesta.

Yhteensä sakkoja ja maksuja tuli joukkion maksettavaksi noin 4 000 euroa.

Kaikki tuomitut kiistivät syyllistyneensä rikokseen.

Miehet tekivät tuomioon johtaneet tekonsa Jyväskylän vuoden 2022 MM-rallin aikana Kuokkalan kaupunginosassa. Tekijöitä oli kuusi, mutta yhden osalta tuomiolauselmassa mainitaan vain ”eräs kuudes henkilö”.

Vanhin tuomituista lähentelee 50 vuoden ikää, nuorin on syntynyt tämän vuosituhannen puolella.

Likavettä vesipyssyllä

Tilanne eteni niin, että valkoisiin haalareihin, hengityssuojaimiin ja aurinkolaseihin pukeutuneet miehet tulivat kohti mielenosoittajia. Poliisi tuli tilanteeseen väliin, ja vain yksi tuomituista ehti ruiskuttaa vesipyssyllä mahdollisesti lietelantanestettä mielenosoittajien päälle.

Poliisi otti miehet kiinni.

Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion lausunnon mukaan vesipyssyistä otettiin näytteet. Näytteissä oli runsaasti kolimuotoisia sekä ulosteperäistä saastumista indikoivaa E. coli -bakteeria. Vesipyssyjen neste oli väriltään ruskeaa ja likaista

Elokapinan mielenosoituksesta oli tehty asianmukainen ennakkoilmoitus. Mielenilmaus järjestettiin rallin helikopterikeskuksen tuntumassa kevyen liikenteen väylällä.

Elokapinan mukaan paikalla oli noin 30 mielenosoittajaa. Likavesisuihkut osuivat osaan heistä.

Jaa.
Exit mobile version