maanantai, 21 lokakuun

Liittovaltion laki kieltää maksamisen vaaleihin rekisteröitymisestä, mutta Elon Musk on keksinyt, miten lakia voi kiertää. Muskin arpajaisten tavoitteena on hankkia äänestäjiä Donald Trumpille.

Miljardööri Elon Musk on luvannut arpoa miljoona dollaria Pennsylvanian äänestäjien kesken joka päivä vaaleihin saakka.

Arpajaisiin pääsee mukaan äänestäjät, jotka allekirjoittavat Muskin vetoomuksen Yhdysvaltain perustuslain ensimmäisen ja toisen pykälän lisäysten turvaamiseksi.

Musk kertoi aikeistaan Pennsylvaniassa republikaaniehdokasta Donald Trumpia tukevassa vaalitilaisuudessa, uutisoi The Hill.

Muskin vetoomus koskee Yhdysvaltain perustuslain kahta keskeistä kohtaa. Ensimmäinen lisäys puolustaa kansalaisvapauksia, kuten sananvapautta. Toinen takaa Yhdysvaltain kansalaisille oikeuden kantaa ja omistaa aseita, kirjoittaa The New York Times.

Vetoomus on julkaistu Muskin perustamalla America PAC -verkkosivulla. America PAC on poliittinen toimikunta, joka tukee Trumpin presidentinvaalikampanjaa.

Sen tavoitteena on saada ainakin miljoona ihmistä rekisteröitymään äänestäjiksi vaa’ankieliosavaltioissa.

Muiden muassa Arizonaa, Pennsylvaniaa ja Wisconsinia pidetään vaa’ankieliosavaltioina, jotka voivat ratkaista koko presidentinvaalien tuloksen.

NBC:n mukaan Musk on aiemminkin luvannut rahaa vaa’ankieliosavaltion asukkaille, jotka ovat rekisteröityneet äänestäjiksi.

Aiemmin summa on ollut kuitenkin huomattavasti pienempi, noin 47 dollaria vetoomuksen allekirjoittamisesta.

Pennsylvanian äänestäjille Musk on aiemmin luvannut 100 dollariin palkkion.

Musk on myös lupautunut pitämään sarjan avoimia luentoja Pennsylvaniassa. Yleisön ei tarvitse maksaa luennoista, mutta osallistuminen edellyttää Muskin vetoomuksen allekirjoittamista.

The New York Timesin mukaan liittovaltion laki kieltää maksamisen vaaleihin rekisteröitymisestä. Laki ei kuitenkaan kiellä palkkion maksamista henkilöille, jotka allekirjoittavat vetoomuksen.

NYT arvioi, että Trumpin kampanja yrittää suostutella allekirjoittaneet äänestämään Trumpia vaaleissa.

Bloombergin mukaan Musk on tällä hetkellä yksi tärkeimpiä Trumpin vaalikampanjan rahoittajia. Musk on lahjoittanut Trumpia tukevalle America PAC -komitealle yli 75 miljoonaa dollaria.

Yhdysvaltain presidentinvaalit pidetään 5. marraskuuta.

Jaa.
Exit mobile version