maanantai, 7 lokakuun

Turku Energian mukaan tarjouksen syynä oli järjestelmävirhe. Nollahintaisia tarjouksia sai muutama kymmenen asiakasta. Yhtiö perui tarjouksen vedoten selkeään virheeseen.

Muutama kymmenen Turku Energian asiakasta saattoi hieraista silmiään saatuaan yhtiöltä viime viikon lopulla tai alkuviikosta tarjouksen uudesta määräaikaisesta sähkösopimuksesta.

Tarjouksen mukaan sähköä olisi saanut ostaa kahden vuoden ajan ilmaiseksi: sekä kuukausihinta että kilowattitunnin hinta oli tasan 0,00 euroa.

Laki armahtaa virheen tekijää

Turku Energian myyntijohtaja Harri Salo kertoo, että kyseessä oli tietojärjestelmän toiminnasta johtunut hinnoitteluvirhe, joka korjattiin välittömästi, kun se huomattiin.

– Tämä on selkeä virhe, jonka korjaamiseen on lainmukainen peruste. Kaikkihan ymmärtävät, että nollahinnalla ei voi tehdä asioita, Salo sanoo.

Yksi asiakas oli ehtinyt hyväksyä tarjouksen, mutta tässäkin tapauksessa sopimus peruttiin.

– Totta kai on harmittava tapaus, kun joudutaan korjaamaan virhe jälkikäteen.

Hinta riippuu ajankohdasta

Myyntijohtaja Salo kertoo, että Turku Energian sähkösopimusten hintataso vaihtelee sähkömarkkinoiden johdannaisten hintamuutosten mukaan. Kahden vuoden määräaikaisten sopimusten hinta on tällä hetkellä hieman päälle yhdeksän senttiä kilowattitunnilta.

Vastaavia virheitä ei ole Salon mukaan Turku Energian tarjouksissa aiemmin ilmennyt.

Yhtiö ei kerro tarkkaa asiakasmääräänsä, koska kyse on liikesalaisuudesta. Turku Energian liikevaihto oli viime vuonna noin 408 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 24,4 miljoonaa euroa.

Jaa.
Exit mobile version