maanantai, 23 syyskuun

Halliyhtiö sanoi perjantaina, että sähkönjakelun katkaiseminen voisi aiheuttaa vakavan vaaran.

Ennen Helsingin areenan sähköjen mahdollista katkaisua tarkistetaan viranomaisilta, voiko näin toimia. Asiasta kertoi STT:lle sunnuntaina Helen Sähköverkon toimitusjohtaja Markus Lehtonen.

Sähköt eivät katkea ainakaan vuorokauden vaihtuessa maanantaiksi, vaan tilannetta arvioidaan arkena.

Helsingin areenaa hallinnoiva Helsinki Halli sanoi perjantaina, että sähkösopimus on katkolla maanantaina ja jakelun katkaiseminen voisi aiheuttaa vakavan vaaran. Yhtiön mukaan hallissa on ammoniakkisäiliöitä, jotka eivät saisi jäädä ilman sähköistä valvontaa.

Halliyhtiö ei ole saanut maksettua sähkölaskuaan. Hallituksen jäsen Kai Paananen sanoi perjantaina tiedotteessa, ettei kyse ole maksuhalukkuudesta vaan siitä, ettei pakotteita valvova ulkoministeriö salli laskujen maksuja kolmannen tahon kautta. Halliyhtiöllä ei ole pankkipalvelusopimusta, koska pankki vetoaa maineriskiin.

Paanasen mukaan kyseessä on uusi tulkinta, sillä aiemmin ulkoministeriö antoi luvat maksuille.

Ulkoministeriön pakoteyksikön yksikönpäällikön sijainen, pakotekoordinaattori Pia Sarivaara sanoi STT:lle perjantaina, että poikkeusluvat laskujen maksamiseen on myönnetty nimenomaan halliyhtiölle itselleen.

Halli on käyttämättömänä

Helsinki Halli Oy:n äänienemmistön omistaa Arena Events -yhtiö, jossa määräysvaltaa käyttävät venäläisoligarkit Gennadi Timtshenko, Arkadi ja Boris Rotenberg sekä jälkimmäisen poika Roman Rotenberg. Roman Rotenbergiä lukuun ottamatta he ovat kaikki EU:n asettamien Venäjä-pakotteiden piirissä.

Helsingin areena on ollut tapahtumista tyhjillään siitä lähtien, kun Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyssodan Ukrainaan helmikuussa 2022. Omistajat ovat neuvotelleet hallin myymisestä, ja STT:n tietojen mukaan myös sen mahdollinen vuokraaminen jääkiekkolegenda Teemu Selänteelle on ollut pöydällä.

Sanoma ja Sanoma Trade ovat Helsinki Hallin pienosakkaita. Sanoma-konserniin kuuluva Sanoma Media Finland on STT:n suurin omistaja.

Jaa.
Exit mobile version