sunnuntai, 22 syyskuun

Talotekninen teollisuus ja kauppa ry:n johtaja Juhani Hyvärinen arvioi, että putkia saattaa jäätyä jo muutamassa viikossa.

Ensimmäiset pakkaset saattavat olla kova koettelemus käyttämättömänä olevalle Helsingin areenalle. Näin kertoo Talotekninen teollisuus ja kauppa ry:n johtaja Juhani Hyvärinen.

Hyvärinen sanoo, että ongelmia rakennuksessa saattaa kuitenkin ilmaantua jo pakkastakin aiemmin.

Jääkiekkoliitto puolestaan kertoi, että se ei maksa Helsingin areenan sähkölaskua.

Esimerkiksi sisäilman kosteus voi vahingoittaa rakennuksen materiaaleja ja rakenteita, koska areenasta on katkaistu sähköt.

– Koska sähköt on katkaistu, niin rakennuksen ilmanvaihto ei toimi eikä kosteutta saada poistettua, Hyvärinen sanoo.

Ongelmia Helsingin areenassa saattaa siis ilmetä viimeistään ensimmäisten pakkasten koittaessa, koska rakennuksen putkia saattaa jäätyä. Rakennuksesta on katkaistu myös kaukolämpö.

– Sisälämpötilat voivat laskea lämmityksen puuttuessa pakkaselle jo varsin lyhyessä ajassa.

Hyvärinen arvioi, että vahinkoa rakennuksessa voi syntyä jo muutamassa viikossa pakkasten alettua.

Hyvärinen: Rakennuksen valvonta on vaikeaa

Sähköjen puuttuessa myös rakennuksen valvonta voi olla hankalaa.

– Esimerkiksi kulunvalvonta, paloilmoitukset ja erilaiset tekniset häiriöilmoitukset tehdään usein sähköisten järjestelmien avulla.

Hyvärisen mukaan pitkään käyttämättömänä olevaan rakennukseen saattaa syntyä myös vikoja, jotka hankaloittavat rakennuksen uudelleen käyttöönottoa.

– Vedenlaatu voi heiketä, jos sitä ei ole juoksutettu putkistossa pitkään aikaan.

Hyvärinen toteaa kuitenkin, että vaikka rakennuksen sähköt ja kaukolämpö olisivat katkaistuna, kiinteistön omistajilla saattaa olla käytössään varavoimaa, jonka avulla mahdollisia ongelmia onnistutaan estämään.

Helsingin areenan sähköt ja kaukolämpö ovat katkaistuna venäläisessä omistuksessa olevan halliyhtiön maksuvaikeuksien vuoksi. Maksuvaikeudet johtuvat EU:n asettamista pakotteista.

Jaa.
Exit mobile version