torstai, 10 lokakuun

Helsinkiläiset kaipaavat uutta vesipostia kukkaistutuksista tunnettuun Töölönlahden puistoon.

Helsinkiin voi tulla lähivuosina lisää vesiposteja, joista ulkoilijat saavat halutessaan puhdasta juomavettä.

Kaupungin viranhaltijat näyttävät vihreää valoa uusille vesiposteille vastauksessaan valtuustoaloitteeseen.

Lausuntoesityksessä sanotaan muun muassa, että kaupunki osallistuu mielellään suunnitteluun vesipostien toteuttamiseksi esimerkiksi keskustaan tai nuorten, lasten tai turistien suosimiin kohteisiin.

Ensimmäiset vesipostit tulivat nykyisen Helsingin ydinkeskustan alueelle vuonna 1876.

Nykyiset vesipostit on liitetty Helsingin seudun ympäristöpalvelujen HSY:n vesijohtoverkkoon. Niistä tuleva vesi on samaa pääkaupunkiseudun juomavettä, jota tulee hanastakin.

Aloite: Raikas vesi ehkäisisi sairauskohtauksia

Kaupungin saamissa asukaspalautteissa vesipostia on toivottu erityisesti Töölönlahden puistoon. Hellepäivinä aurinko porottaa puistoon, jossa ei juurikaan ole varjopaikkoja.

Asian taustalla on kaupunginvaltuutettu Alviina Alametsän (vihr.) alulle panema valtuustoaloite. Siinä sanotaan, että yleisillä paikoilla saatavilla oleva raikas vesi ehkäisisi sairauskohtauksia kesäkuumilla.

Töölönlahden puisto on siinä mielessä pulmallinen paikka, että puistossa ei ole kunnallistekniikkaa. Vesijohdon vetäminen sinne maksaisi HSY:n arvion mukaan joitain kymmeniätuhansia euroja.

Asiasta on kuitenkin jo käyty alustavia neuvotteluja Helsingin kaupungin ja HSY:n välillä.

– Jos kaupunki vetää vesijohdon, mielellämme asennamme vesipostin ja huolehdimme sen ylläpidosta siitä eteenpäin, sanoo verkostopäällikkö Sami Sillstén HSY:stä.

Vaikka kaupunki kannattaa vesipostiverkoston laajentamista, vastauksessa huomautetaan, että muun muassa vastuukysymyksistä ja vaadittavien vesijohtojen rakentamisesta on ensin sovittava HSY:n kanssa.

Todennäköisesti aluksi lisätään olemassa olevien vesipostien opasteita ja niistä tiedottamista.

Lausuntoehdotus on kaupunkiympäristölautakunnan pöydällä tänään tiistaina.

Vesipostien tarve tuli Alametsän tietoon nuorisoneuvoston jäseniltä. Nuoret toivovat juomapullojen täyttöpaikkoja harrastus- ja hengailupaikoilleen.

Jaa.
Exit mobile version