perjantai, 18 lokakuun

Sirpa Paatero on Kotkan kaupunginvaltuutettu. Tällä viikolla hänet valittiin Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistyksen puheenjohtajaksi.

Sosialidemokraattien entinen kansanedustaja ja pitkäaikainen ministeri Sirpa Paatero on päättänyt jättää politiikan lähes kokonaan. Hän ei enää lähde kevään kunta- tai aluevaaleissa ehdolle.

– Toistuvasti tulee kysymyksiä paikallisesti ja puolueen johdosta, että olenko tosissani.

Kotkalainen Paatero haluaa omien sanojensa mukaan keskittyä nyt muuhun, vaikka aikoo vielä auttaa puoluettaan. Esimerkiksi viime viikonloppuna Paatero oli Joensuussa kouluttamassa aktiiveja kunta- ja aluevaltuustojen toiminnasta.

Pääosin viikonloput ovat kuitenkin nyt vapaita, mikä on vuosien pyörityksen jälkeen Paateron mielestä ihmeellistä.

– On aika muuttaa elämän suuntaa.

Raju muutos

Paatero tippui eduskunnasta keväällä 2023. Muutos oli raju, sillä Paatero keskittyi täysillä kampanjointiin.

– Ei minulla ole mitään työpaikkaa, mihin palaan, kommentoi Paatero vaali-iltana 2. huhtikuuta vuonna 2023 Ylelle.

Paatero ehti istua eduskunnassa vuodesta 2006 asti. Hän toimi kehitysministerinä vuosina 2014–2015 Alexander Stubbin luotsaamassa hallituksessa, kunta- ja omistajaohjausministerinä vuonna 2019 Antti Rinteen hallituksessa ja kuntaministerinä Sanna Marinin hallituksessa vuosia 2019–2023.

Se oli myös huippuaikaa.

Sirpa Paatero

Paateron mukaan valtakunnan poliiitkan vuodet veivät paljon, mutta olivat myös antoisia.

– Asuin melkein 20 vuotta kahdella paikkakunnalla ja olin viikonloput eri puolilla Suomea. Se oli myös huippuaikaa, sanoo Paatero nyt.

Ammatiltaan Sirpa Paatero on ehkäisevän päihdetyön ohjaaja.

Helppo päätös

Päätös poliitikon roolista luopumisesta on ollut Paateron mukaan helppo tehdä. Eduskunnan jälkeen hän luopui puoluevaltuustosta ja nyt on kuntapolitiikan aika. Paatero on vielä nyt Kotkan kaupunginvaltuutettu.

Paatero on saanut päättää itse paljon paremmin mitä ajallaan tekee. Yksi tehtävä on paikallisessa kuluttajayhdistyksessä ja toinen Kuluttajaliiton valtuustossa.

Viimeisin luottamustehtävä selvisi tällä viikolla, kun Paatero valittiin Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistyksen puheenjohtajaksi.

Paatero kokee tehtävän merkittäväksi. Ensi- ja turvakotiyhdistys pyörittää esimerkiksi turvakotia Kotkassa ja tuottaa lakisääteisiä perhepalveluita hyvinvointialueelle.

– On tärkeää, jos pystyn olemaan lapsiperheiden apuna tässä ajassa.

Paaterolle lapsiperhearki on kirjaimellisesti lähellä, sillä omat alle kouluikäiset lapsenlapset asuvat muutaman sadan metrin päässä.

Jaa.
Exit mobile version