perjantai, 18 lokakuun

Nokia jakaa viestintä- ja yhteiskuntasuhteet erillisiksi toiminnoiksi, jotka ovat geopolitiikka ja yhteiskuntasuhteet sekä viestintä. Hautala vastaa myös geopolitiikasta.

Mikko Hautala. Kuva: Aalto Puutio / Yle

Verkkoyhtiö Nokia on nimittänyt Suomen entisen Yhdysvaltain-suurlähettilään Mikko Hautalan geopolitiikasta ja yhteiskuntasuhteista vastaavaksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Asia selviää Nokian tiedotteesta.

Louise Fisk puolestaan on ylennetty viestintäjohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi.

Hautalan asemapaikka on Espoo, ja hän raportoi toimitusjohtaja Pekka Lundmarkille. Hautalalla on yli 20 vuoden kokemus yhteiskunnallista tehtävistä ympäri maailmaa. Hän toimi Suomen Yhdysvaltain-suurlähettiläänä vuosina 2020–2024. Sitä ennen hän oli Suomen Venäjän-suurlähettiläs vuosina 2016–2020. Lisäksi hän on toiminut muun muassa presidentti Sauli Niinistön ulkopoliittisena neuvonantajana.

Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Melissa Schoeb on päättänyt jättää yhtiön vuoden lopussa. Hän eroaa konsernin johtoryhmästä.

Myös teknologia-liiketoimintaryhmän johtaja Jenni Lukander on päättänyt jättää yhtiön 31.12. Hänkin eroaa konsernin johtoryhmästä.

Teknologia-liiketoimintaryhmän väliaikaiseksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi on nimitetty Patrik Hammaren, joka toimii tällä hetkellä Wireless Technologies -yksikön lisensointijohtajana. Hammaren toimii tehtävässä Lukanderin seuraajahaun päättymiseen saakka.

Jaa.
Exit mobile version