lauantai, 18 toukokuun

Sampo Terho on toiminut muun muassa Juha Sipilän hallituksen eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministerinä.

Tampere on valinnut uudeksi kulttuurijohtajaksi entisen kulttuuriministerin Sampo Terhon. Terho oli perussuomalaisten eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Juha Sipilän hallituksessa.

Terho on toiminut myös muun muassa eduskuntaryhmän puheenjohtajana, Euroopan parlamentin jäsenenä, tutkijana, yrittäjänä ja kirjailijana.

Terho hävisi aikanaan kisan perussuomalaisten puheenjohtajuudesta Jussi Halla-aholle. Tämän jälkeen hänestä tuli Sininen tulevaisuus -puolueen puheenjohtaja.

Seuraavissa vaaleissa Terho putosi eduskunnasta. Vaaleissa sinisten kannatus jäi yhteen prosenttiin.

Terho on luopunut poliittisista tehtävistään ja keskittynyt viime vuosina uraansa yrittäjänä kulttuurialalla.

– Sampo Terhon johtamiskokemus kansallisista ja kansainvälisistä, erittäin vaativista tehtävistä vakuutti haastattelijat. Hänellä on myös erinomaiset verkostot, Tampereen kaupungin konsernijohtaja Juha Yli-Rajala perustelee tiedotteessa.

Terho puolestaan arvioi tiedotteessa, että Tampere voi näyttää luovuudessa ja elämystalouden kasvattamisessa mallia koko Suomelle. Terho aikoo tavata kulttuurialan eri toimijoita ja sidosryhmiä saadakseen selvän kuvan tilanteesta taiteen kentällä.

– Haluan kulttuurijohtajana olla mahdollisimman paljon läsnä käytännön työssä ja mukana kulttuuritapahtumissa, Terho kertoo.

Terho odottaa paluumuuttoa Tampereella

Puhelinhaastattelussa Terho sanoo odottavansa innokkaasti paluumuuttoa Tampereelle. Terho opiskeli Tampereella historiaa vuosituhannen vaihteen tienoilla.

Terho pitää Tampereen vahvuutena monipuolista kulttuuritarjontaa.

– Tietenkin teatteria, rokkifestaria, klassista musiikkia, nukketeatteria. Löytyy aivan mitä ikinä ihminen voi kulttuurilta kaivata ja jokainen ihminenhän kultuuria kaipaa, Terho sanoo.

Terho sanoo, että poliittisesta taustastaan huolimatta hän ei aio ajaa minkään puolueen kulttuurinäkemystä, vaan Tampereen kulttuuristrategiaa. Hän korostaa kansainvälisen tason tuotantojen ja kulttuurialan viennin tärkeyttä.

Kysymykseen tuoreimmasta kulttuurielämyksestä Terho vastaa lukeneensa ”kielellisesti nerokasta” klassikkokirjaa Don Quijotea.

Tampereen aiempi kulttuurijohtaja Juha Ahonen siirtyi vuodenvaihteessa Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikatoimialan johtajaksi.

Kulttuurijohtajan tehtävää haki yhteensä 44 henkilöä. Heistä 13 kutsuttiin ensimmäisen kierroksen haastatteluihin. Tämän jälkeen kuusi hakijaa eteni soveltuvuusarviointeihin. Loppusuoralla haastateltiin vielä kolme kärkihakijaa.

Terho aloittaa tehtävässä toukokuussa.

Artikkelia täydennetty Sampo Terhon puhelinhaastattelulla 22.4.2024 klo 15.50.

Jaa.
Exit mobile version