tiistai, 22 lokakuun

Ilkka Sasi kysyi pormestari Kalervo Kummolalta lähes samat kysymykset, jotka hänelle esitettiin aiemmin syksyllä. Sasi harkitsee jatkoaan kokoomuksen kuntavaaliehdokkaana.

Tampereen entinen apulaispormestari Ilkka Sasi (oik.) muutti valtuustokyselyään, jonka takia kokoomuksen Tampereen aluejärjestö arvioi hänen kuntavaaliehdokkuuttaan uudelleen.

Valtuustokysely käsitteli alun perin pormestari Kalervo Kummolan (kok.) käyttäytymistä. Sasi kuitenkin päivitti kyselyään kaksi päivää määräajan jälkeen.

Päivitetty kysely koskee hyvän hallinnon toteutumisen tilaa Tampereella. Kummolan käyttäytymistä ei enää mainita.

Asiaa käsiteltiin Tamperen kaupunginvaltuuston kyselytunnilla maanantaina.

Sasin mukaan päivityksessä ei ollut kyse siitä, että hänen jatkonsa kokoomuksen kuntavaaliehdokkaana on asetettu kyseenalaiseksi.

– Päivitin valtuustokyselyäni, koska Kummola oli soitellut siitä laajasti ja siitä oli ollut toiveita. Kysymykset olivat kuulemma olleet epäasiallisia. Suoraan Kummola ei ollut minuun yhteydessä.

Kummola ei halunnut kommentoida valtuustokyselyä tai siihen liittyviä asioita Ylelle.

Lähes samat kysymykset esitettiin Sasille

Sasin alkuperäisen valtuustokyselyn kysymykset Kummolalle olivat pääsääntöisesti lähes sanasta sanaan samat kuin ne kysymykset, jotka Sasin asemaa apulaispormestarina käsitellyt tilapäinen valiokunta esitti hänelle elokuussa.

Sasi erotettiin apulaispormestarin tehtävästä syyskuussa luottamuspulan vuoksi.

Alun perin Sasi kysyi esimerkiksi sitä, mikä on Kummolan näkemys käyttäytymisestään Tampereen kaupungin pormestarina sekä toimintaedellytyksistään pormestarina liittyen työskentelyyn ja hyvän hallinnon periaatteiden toimeenpanoon.

Sasin mukaan tarkoitus ei ollut kyseenalaistaa Kummolan toimintaedellytyksiä pormestarina, vaan kysyä häneltä hyvän hallintotavan periaatteiden toteutumisesta.

Onko näkemyksesi se, että hyvä hallintotapa ei toteudu tällä hetkellä Tampereen kaupungilla?

– Pyrin tässä kysymään pormestarin näkemystä asiasta, ja nyt siitä ensi kertaa tässä yhteydessä sitten valtuuston kyselytunnilla kuultiin. Tietenkin itse olen tällä hetkellä vain rivivaltuutettu ja tietenkin kysyn vastuullisilta henkilöiltä tästä asiasta.

Sasin kyselyä arvosteltiin henkilöön meneväksi

SDP:n valtuutettu Atanas Aleksovski arvosteli kyselytunnilla Sasin valtuustokyselyä ja kutsui sitä henkilöön meneväksi. Sasin mielestä tästä ei ole kyse.

– Koen, että valtuutetulla on oikeus esittää valtuustokyselyitä. Nämä kysymykset noudattavat sitä esimerkkiä, mitä pormestariston jäseniltä on aikaisemminkin kysytty, Sasi sanoo.

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Aleksovski totesi puheenvuorossaan, että vastaavia henkilöön meneviä kysymyksiä ei ole käsitelty hänen valtuustourallaan. Hänen mielestään tällaisten asioiden käsittely ei sovi kaupunginvaltuustoon.

Kummola ei halua kommentoida

Pormestari Kalervo Kummola ei halua kommentoida Sasin valtuustokyselyä Ylelle.

Hän vastasi kyselyyn suullisesti valtuuston kyselytunnilla maanantaina.

Vastauksessaan Kummola korosti, että Tampereen kaupungin hallinnossa noudatetaan lainsäädäntöä ja Tampereen kaupungin määräyksiä.

Yksityiskohtaisemmin Kummola vastasi Sasin kysymykseen siitä, mikä on pormestarin näkemys kaupungin johtoon kytkeytyneiden mediakirjoitusten vaikutuksesta kaupungin julkisuuskuvaan.

– Pormestari ei tunnista muita kuin apulaispormestari Sasia koskevia mediakirjoituksia viime ajoilta, joiden vaikutukset ovat pormestarin mielestä olleet kaupungin julkisuuskuvan edun vastaisia, Kummola sanoi.

Pormestarin mukaan yleisesti ottaen kaupungin julkisuuskuva on hyvä.

Sasi harkitsee ehdokkuuttaan kokoomuksen listalla

Nyt Ilkka Sasi harkitsee, haluaako hän jatkaa kokoomuksen kuntavaaliehdokkaana Tampereella.

Kokoomuksen aluejärjestö ottaa Sasin ehdokkuuden uudelleen käsittelyyn kokouksessaan keskiviikkona. Taustalla on Sasin tekemä valtuustokysely pormestari Kummolasta.

Videolla Ilkka Sasi kertoo, miksi hän harkitsee ehdokkuuttaan kuntavaaleissa.

Kokoomuksen aluejärjestön puheenjohtaja Rantanen kommentoi Sasin valtuustokyselyä Ylelle viime perjantaina.

– Jos hänen näkemyksensä pormestarista ja puolueesta on tuo, niin pitää miettiä, onko hänen paikkansa kokoomuksen listalla, Rantanen sanoi.

Sasin mukaan Rantanen ei ole ollut häneen suoraan yhteydessä asiasta.

– Pyydän Rantasen näkemystä kuntavaaliehdokkuudestani keskiviikkoon kello 12 mennessä.

Jaa.
Exit mobile version