lauantai, 18 toukokuun

Uusi vuokralainen pääsee vihdoinkin tilalle, josta se teki vuokrasopimuksen viime syksynä. Aiempi vuokralainen perui valituksensa ja sopi asiat kaupungin kanssa.

Kuopiolaiseen Konttilan perinnetilaan liittyvä erikoinen kiista on päättynyt. Valitusprosessit Itä-Suomen hallinto-oikeudessa ovat rauenneet, koska tilaa pyörittänyt Viher Ravinto Oy on luopunut vaatimuksistaan.

Kiistan taustalla oli kaupungin päätös valita perinnetilan toiminnan jatkajaksi uudet yrittäjät. Valinta tehtiin viime syyskuussa, kun entisen yrittäjän vuokrasopimus päättyi.

Entinen yrittäjä piti päätöstä epäoikeudenmukaisena ja kieltäytyi poistumasta tilalta. Kaupunki vaati yrittäjälle häätöä, mikä johti monimutkaiseen valituskierteeseen eri oikeusasteissa.

Kuopion kaupunki ja entinen yrittäjä päätyivät asiassa lopulta sovintoon. Kummatkin osapuolet vastaavat omista oikeudenkäyntikuluistaan.

Konttila on Kuopion Puijolla sijaitseva perinnetila, jossa on toiminut kotieläintila sekä ulkoilu- ja latukahvila. Uuden yrittäjän on määrä aloittaa tilalla myöhemmin keväällä.

Jaa.
Exit mobile version