perjantai, 17 toukokuun

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kertoo tänään iltapäivällä järjestettävässä tiedotustilaisuudessa, miten eduskuntaryhmä menettelee kansanedustaja Timo Vornasen kanssa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kertoo tänään iltapäivällä, miten eduskuntaryhmä menettelee kansanedustaja Timo Vornasen kanssa.

Ylen suora lähetys eduskunnasta alkaa kello 13.45.

Vornanen oli viime viikon lopulla mukana Helsingin keskustassa sattuneessa ampumavälikohtauksessa. Hänen epäillään osoittaneen kahta henkilöä aseella ja ampuneen yhden laukauksen maahan.

Vornasta epäillään tällä hetkellä vaaran aiheuttamisesta, laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikkomuksesta.

Kokouksen jälkeen järjestettävässä tiedotustilaisuudessa paikalla ovat Purran lisäksi myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä sekä puoluesihteeri Harri Vuorenpää.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä aloittaa kokouksensa eduskunnassa kello 14. Tiedotustilaisuus pidetään eduskunnan Valtiosalissa heti ryhmäkokouksen päätyttyä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän työvaliokunta kuuli Vornasta jo tiistaina ja päätti tämän jälkeen yksimielisesti esittää tämän erottamista eduskuntaryhmästä. Syyksi työvaliokunta antoi luottamuspulan.

Tänään torstaina lopullisen päätöksen asiassa tekee perussuomalaisten eduskuntaryhmä.

Kansanedustajan erottaminen on aivan erillinen kysymys. Kansanedustaja voidaan erottaa eduskunnasta, mikäli hän on saanut lainvoimaisen vankeustuomion ja erottamista tukee kaksi kolmasosaa kansanedustajista.

Vornanen voi myös itse erota kansanedustajan tehtävästä ennen lainvoimaista tuomiota.

Päätöksen Vornasen erottamisesta puolueesta tekee perussuomalaisten puoluehallitus. Ylellä ei ole tietoa siitä, koska puoluehallitus on seuraavan kerran koolla.

Puoluehallitukseen kuuluvat muun muassa puheenjohtaja Purran lisäksi varapuheenjohtajat Leena Meri, Mauri Peltokangas ja Sebastian Tynkkynen sekä puoluesihteeri Vuorenpää.

Jaa.
Exit mobile version