keskiviikko, 22 toukokuun

Europarlamenttivaalien ehdokasasettelu on valmistunut. Puolueiden ehdokaslistoilta löytyy kolme kansanedustajaa ja kuntapolitiikan osaajia.

Kesäkuun europarlamenttivaalien ehdokasasettelu päättyi tänään, ehdokkaiden nimet ja ehdokasnumerot julkistetaan 10. toukokuuta.

Vaalien kiinnostavuutta lisää Keski-Suomessa erityisesti se, että yksi laajan valtakunnallisen kannatuksen kerännyt keskisuomalainen europarlamentaarikko jää katsomoon. Samalla maakunnan poikkeuksellisen vahva, peräti kolmen europarlamentaarikon edustus uhkaa kutistua.

Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja ja europarlamentaarikko Mauri Pekkarinen on ilmoittanut jättävänsä politiikan, ja Teuvo Hakkarainen on kertonut, ettei asiaa perussuomalaisten ehdokaslistoille ole. Vappuaattona eli viimeisenä mahdollisena päivänä Hakkarainen ilmoitti kuitenkin asettuvansa ehdolle Vapauden liiton sitoutumattomana ehdokkaana.

Myös kokoomuksen Henna Virkkunen on ehdolla jatkokaudelle. Häntä on kokoomuksessa istutettu myös komissaarin tuolille.

Virkkunen on kertonut, että hän ei lähde spekuloiman etukäteen komissaarin pestillä, mutta toteaa Suomen kannalta merkittäviksi esimerkiksi kilpailukykykomissaarin tehtävät.

Virkkusen voi arvioida olevan vahvoilla uudelle edustajakaudelle. Riittääkö kannatus, se mitataan tietysti vasta vaalipäivänä 9.6.

Henna Virkkunen on tulevassa vaalissa kokoomuksen ainut keskisuomalaisehdokas.

Vasemmistoliiton listoilta löytyy Jyväskylän kaupunginvaltuutettuna viime kesään saakka toiminut Matleena Käppi.

Vihreiden ehdokkaana on kaupunginvaltuutettu ja olympiaurheilijana tunnetuksi tullut Ari-Pekka Liukkonen.

SDP:n ehdokkaana on kansanedustaja Piritta Rantanen Jämsästä. Myös perussuomalaisten ehdokas on kansanedustaja, Kaisa Garedew Jyväskylästä.

Kristillisdemokraateista ehdolla on kaksi jyväskyläläistä kaupunginvaltuutettua: Marika Visakorpi-Kemppainen ja Tapio Puolimatka.

Keskustalta ehdolla on kansanedustaja Petri Honkonen.

Vapauden liiton lisäksi kaksi muutakin eduskunnan ulkopuolella toimivaa puoluetta on asettanut Keski-Suomesta ehdokkaita. Liberaalipuolue – Vapaus valita on asettanut ehdolle Kimmo Lampisen Jyväskylästä ja Suomen kommunistinen puolue jyväskyläläisen Miguel Lopezin.

Liike Nyt ja RKP eivät ole asettaneet keskisuomalaisia ehdokkaita.

Jaa.
Exit mobile version