perjantai, 20 syyskuun

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan Ghostia on markkinoitu rikollisille viestipalveluna, jonka salausta on mahdotonta murtaa.

Euroopan unionin lainvalvontayhteistyövirasto Europol on onnistunut murtamaan Ghost-nimeä kantavan salatun viestintäpalvelun suojauksen. Asiasta kertoo muun muassa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Ghost-viestipalvelua on käytetty lähinnä rikollisiin tarkoituksiin, kuten huumekauppaan ja palkkamurhien tilaamiseen. Palvelu nousi rikollisjärjestöjen suosioon vuonna 2020, kun viranomaiset onnistuivat murtamaan Enrochat-palvelun salauksen.

SVT:n mukaan Ghostia on markkinoitu rikollisille viestipalveluna, jonka salausta on mahdotonta murtaa. Sen käyttö on maksanut Ruotsissa hieman yli 600 euroa puolen vuoden aikana.

Europolin Krakeniksi risitmän operaation yhteydessä on tehty jo 51 pidätystä, joista 38 on tehty Australiassa ja 11 Irlannissa. Operaatioon osallistui yhteensä yhdeksän maata, Itävallat, Kanada, Ranska, Islanti, Irlanti, Italia, Alankomaat, Ruotsi ja Yhdysvallat.

– Poliisiviranomaiset ovat ymmärtäneet, että huumeiden salakuljetuksen ja palkkamurhien estäminen edellyttää pääsyä rikollisten viestintäkanaviin, SVT:n rikostoimittaja Diamant Salihu sanoo.

Jaa.
Exit mobile version