sunnuntai, 19 toukokuun

Alkushow’ssa esiintynyt Ruotsin entinen edustaja Eric Saade piti kädessään palestiinalaishuivia.

Euroviisuissa nähtiin heti ensimmäisen semifinaalin aluksi poliittinen mielenilmaus Palestiinan tueksi.

Avausnumeron toisena esiintynyt Eric Saade, Ruotsin edustaja vuodelta 2011, piti ranteensa ympärillä palestiinalaishuivia.

Saade on puoliksi palestiinalainen, ja hän on kritisoinut Euroviisuja kovin sanoin Israelin osallistumisen takia. Israelin osallistuminen on herättänyt paljon kritiikkiä, sillä se käy sotaa palestiinalaisalueella Gazassa.

Päivää ennen viisujen semifinaalia Saade kirjoitti Instagram-tarinassaan: ”Millä tavalla vapaus on kiistanalaista? Miksi sanotte itsellenne, että se on poliittista? Viimeksi kun tarkistin, se on ihmisoikeus.”

Avausnumeron voi katsoa allaolevalta videolta.

Euroopan yleisradiounioni EBU pahoittelee mielenilmausta ruotsalaislehti Expressenille.

Euroviisujen tämänvuotinen järjestäjä, Ruotsin yleisradioyhtiö SVT, on kieltänyt tapahtumasta poliittiset mielenilmaukset, kuten palestiinalaisliput. Euroviisujen säännöt kieltävät myös osallistujilta poliittiset kannanotot tapahtumassa.

– Kaikki esiintyjät tietävät hyvin kilpailun säännöt, ja olemme pahoillamme, että Eric Saade päätti vaarantaa ajatuksen neutraalista kilpailusta, EBU kommentoi Expressenille.

Tämänvuotisten euroviisujen vastaava tuottaja Ebba Adielsson kommentoi asiaa tekstiviestillä Aftonbladet-lehdelle.

– Meidän mielestämme on surullista, että hän käyttää osallistumistaan hyväkseen tällä tavalla, Adielssonin viesti kuului.

Jaa.
Exit mobile version