perjantai, 17 toukokuun

Satakunnan aluevaltuusto päätti nimetä tilapäisen valiokunnan, jonka tehtävänä on valmistella luottamuksen menettäneen valtuuston puheenjohtajan Sampsa Katajan (kok.) erottamista.

Satakunnan aluevaltuusto on perustanut tilapäisen valiokunnan valmistelemaan valtuuston puheenjohtajan Sampsa Katajan (kok.) erottamista tehtävästään. Katajan oma valtuustoryhmä kokoomus on ilmaissut, että sillä ei ole enää luottamusta Katajaan.

Kataja on entinen kansanedustaja ja entinen kokoomuksen varapuheenjohtaja. Aluevaltuuston puheenjohtajana Kataja on saanut 3 400 euron kuukausipalkkaa.

Kataja on itse kertonut Ylelle, että hän ei aio erota luottamustehtävistään. Tällöin ainoaksi mahdollisuudeksi jää perustaa tilapäinen valiokunta, joka voi tehdä esityksen valtuuston puheenjohtajan vaihtamisesta.

Lopullisen päätöksen puheenjohtajan erottamisesta tekee aluevaltuusto.

Aiemminkin otsikoissa

Sampsa Kataja sai alkoholiin liittyvää negatiivista julkisuutta runsas vuosi sitten. Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston johtaja teki tuolloin Katajasta häirintäilmoituksen tämän käyttäydyttyä sopimattomasti toimiston harjoittelijaa kohtaan Brysselissä Satakunnan maakuntahallituksen matkalla.

Vuosi sitten Kataja pahoitteli, lupasi hakea apua alkoholiongelmaansa ja sai jatkaa tehtävissään.

Ex-kansanedustaja Kataja on myös Porin kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja. Porissakin jouduttaneen perustamaan tilapäinen valiokunta. Porin kokoomuksen valtuustoryhmä on jo erottanut Katajan tilapäisesti jäsenyydestään.

Jaa.
Exit mobile version