Fazerin Korian tehtaan toiminta jatkuu normaalisti luovutukseen saakka ensi vuodelle.
Fazerin Korian tehdas Kouvolassa siirtää tuotantonsa kouvolalaiselle elintarvikealan yritykselle Finnish Food Factorylle.
Fazer kertoo tiedotteessa siirtävänsä kaurapohjaisten Fazer Aito -gurttien tuotannon Finnish Food Factorylle liikkeenluovutuksena. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kouvolan Sanomat.
Fazerin työntekijät siirtyvät uusiin tiloihin
Tuotanto siirtyy Finnish Food Factoryn tehtaalle Teholan teollisuusalueelle Kouvolassa, kertoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Tuomas Kukkonen. Tehdasta ollaan parhaillaan laajentamassa.
Finnish Food Factory toimii Kukkosen mukaan mukaan jatkossa Fazer Aito-tuotteiden sopimusvalmistajana.
– Fazer vastaa jatkossakin tuotteiden myymisestä ja markkinoinnista, hän sanoo Ylelle.
Liikkeenluovutus koskee Korian tehtaan tuotannon lisäksi tehtaan henkilöstöä ja tuotantoon liittyviä komponentteja.
Tehtaan 32 vakituista työntekijää siirtyvät Finnish Food Factorylle vanhoina työntekijöinä. Heidän työehtonsa säilyvät samoina.
Korian tehdastiloihin Finnish Food Factorylla ei ole Kukkosen mukaan kiinnostusta.
– Meillä on noin 15 000 neliön toimitilat Teholassa, se on oikein sopiva, hän sanoo.
Luovutus tapahtuu elokuuhun 2025 mennessä. Korian-tehtaan toiminta jatkuu normaalisti luovutukseen saakka.
Korian tehtaan tuotantoa lopetettu vaiheittain
Fazer irtisanoi 64 työntekijää Korian tehtaalta muutosneuvottelujen jälkeen marraskuussa 2023. Yhtiö kertoi tehtaan kaurajuomatuotannon siirtyvän asteittain Ruotsiin Tingsrydin tehtaalle.
Edellisissä muutosneuvotteluissa Fazer irtisanoi tehtaalta 82 työntekijää. Samalla yhtiö kertoi lopettavansa meijerituotannon Korialla ja keskittyvänsä kaurapohjaisiin tuotteisiin.
Fazerilla on ollut tuotantoa Korialla vuodesta 2019, jolloin yhtiö osti kouvolalaisen elintarvikeyritys Kaslinkin.