torstai, 24 lokakuun

Poliisi paljasti rikossarjan, jossa kolme petoksista epäiltyä huijasi kymmeniä tuhansia euroja. Vain osa varoista saatiin palautettua.

Poliisi on paljastanut jälleen uusia petosrikoksia.

Sisä-Suomen poliisilaitoksessa toimiva valtakunnallinen Tietoverkkoavusteisten rikosten tutkintayksikkö paljasti rikossarjan, jossa kolme epäiltyä tyhjensi verkkopankkitilejä ja muutti sitten osan saamistaan rahoista uusiksi matkapuhelimiksi.

Muutamilta ihmisiltä ehdittiin viedä suuria summia rahaa. Poliisi keskeytti pääkaupunkiseudulla toimineiden epäiltyjen toiminnan ennen kuin huijattuja ehti tulla enemmän.

Vaikka poliisi sai palautettua varoja useiden kymmenien tuhansien eurojen arvosta, vielä kymmeniä tuhansia euroja jäi saamatta.

– Tässä fifty-sixty meni rosvoille, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Juvonen kuvaa.

”Yllättävän moni” suostuu bulvaaniksi

Tietoverkkoavusteiset rikokset ovat tyypillisimmillään erilaisia petoksia, joissa asianomistajia erehdytetään luovuttamaan luottamuksellisia tietojaan esiintymällä viranomaisena tai esimerkiksi pankin toimihenkilönä.

– Asianomistajille on lähetetty linkki, jota klikkaamalla ja kirjautumispyyntöön reagoimalla verkkopankkitunnukset ovat päätyneet rikollisille. Asianomistajien tilit on tyhjennetty bulvaanin tilille ja varallisuus on välitetty ulkomaille, Juvonen sanoo.

Yllättävän moni suomalainen suostuu bulvaaniksi eli antamaan rikollisille tilinsä. Tässäkin tapauksessa bulvaanit jäivät kiinni ja heihin kohdistettiin pakkokeinoja.

Bulvaanit jäävät Juvosen mukaan yleensä nuolemaan näppejään, vaikka heille luvataan kaikenlaista.

– Oikotietä rikkauksiin ei tällä tavoin ole, vaan edessä on poliisin kolkko putka.

Kolme epäiltyä on ollut vangittu esitutkinnan aikana. Esitutkinta on pian valmistumassa.

Jaa.
Exit mobile version