sunnuntai, 19 toukokuun

Puolustusvoimien sotatalouspäällikkö kertoo Financial Times -lehdelle, että Suomi on jo varastoinut ammuksia ja varusteita Norjaan. Vastaava yhteistyö aloitetaan Ruotsin kanssa.

Puolustusvoimien sotatalouspäällikkö Mikko Heiskanen kertoo brittiläiselle Financial Times -lehdelle, että Suomi on aloittanut ammusten ja varusteiden varastoimisen Norjaan kriisin varalta. Samankaltainen yhteistyö on tarkoitus aloittaa Ruotsin kanssa sekä mahdollisesti myös muiden Nato-maiden kanssa.

– Emme ole enää yksin. Voimme luottaa muihin. Meidän ei ole tarvetta pitää kaikkia munia yhdessä korissa, Heiskanen kuvaa tilannetta lehdelle.

Sotatalouspäällikkö kertoo, että varusteiden ja ammusten lisäksi mahdollisesti muihin maihin varastoidaan varaosia. Tarkemmin Mikko Heiskanen ei kuvaa varastointia.

Hallitus on valmistellut lisäksi DCA-puolustusyhteistyösopimusta Yhdysvaltojen kanssa. Sen nojalla Yhdysvallat voisi muun muassa varastoida omia aseitaan Suomeen. Sopimus on jo allekirjoitettu Yhdysvaltojen kanssa, mutta hallitus ei ole antanut sopimusesitystä vielä eduskunnan käsittelyyn.

Yhdysvallat harkitsee myös suuren asevaraston perustamista Pohjoismaihin, mahdollisesti Norjaan.

Kuten Suomen Nato-jäsenyys, myös muu varautuminen tehdään Venäjän mahdollisten vihamielisyyksien varalta.

Jaa.
Exit mobile version